Word abonnee

De dag van...

Boogerd: ‘Hoop op seizoen met oranje tint’

door: Kelly van Tilborg
20 maart 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen wij oud-wielrenner Michael Boogerd, die tegenwoordig ploegleider is bij Team Roompot Orange Cycling.

Morgen staat de eerste grote klassieker van het jaar op het programma: Milaan-San Remo. Heb je er zin in?
“Natuurlijk, dat is de eerste grote koers van het seizoen. Ik ga commentaar geven bij Eurosport, dus dan bekijk ik het weer eens van de andere kant. Ik heb al een tijdje geen commentaar meer gegeven, dus ik heb er zin in. Eigenlijk vind ik Milaan-San Remo best een saaie koers, er gebeurt nooit zoveel. De strijd barst meestal pas los op De Cipressa, en vaak wordt het zelfs dan nog niet spannend. Je zit tijdens Milaan-San Remo heel lang naar de televisie te kijken, terwijl het pas op het laatst écht spannend wordt.”

Wat kunnen we verwachten morgen?
“Het is altijd moeilijk te zeggen. Ik denk dat er een select groepje is die gaat uitmaken wie de winnaar wordt. Fabian Cancellara is weer in goede vorm, maar ook jongens als Peter Sagan en Alexander Kristoff zijn kanshebbers.”

'De Tour start in Utrecht, dat moet de jongens veel motivatie geven' 

En als we kijken naar de Nederlandse renners?
“Ik denk dat er tijdens Milaan-San Remo niet echt een Nederlandse renner is die een rol van betekenis kan gaan spelen. Misschien Lars Boom als die rijdt, maar dat is nog niet bekend. Bij Lotto-Jumbo willen ze inzetten op Moreno Hofland, maar ik denk dat hij nog te jong is om echt iets te laten zien. Maar je weet het natuurlijk nooit.”

Als we sowieso kijken naar het aankomende wielerseizoen op welke Nederlandse renners moeten we gaan letten?
“Wout Poels en Bauke Mollema. Allebei hebben ze in het verleden al mooie dingen laten zien en ik hoop dat ze daar op voort kunnen borduren. In de Tirreno-Adriatico pakte Mollema een knappe tweede plaats, dat heeft hem goed gedaan. Ook Poels liet zich tijdens Tirreno-Adriatico op een positieve manier zien. Ik hoop dat ze allebei super zijn in de Tour. Wat we van Gesink kunnen verwachten, is moeilijk te zeggen nu hij weer geblesseerd is. Ook is het moeilijk in te schatten wat we van de jonge jongens kunnen verwachten, laten we hopen dat er jongens tussen zitten die ons verrassen. Ik hoop vooral dat het een seizoen wordt met een oranje tint, dat zal heel mooi zijn. De Tour start natuurlijk in Utrecht, dat moet de jongens veel motivatie geven.”

Als je die jongens dan bezig ziet, mis je het dan weleens?
“Het echte leven als topsporter mis ik niet, maar wel het competitieve van het topsportleven. Ik fiets zelf nog best veel, ik ben vanochtend ook geweest.” 

Delen: