Word abonnee

De dag van...

NSW: Thomas: ‘Nog schor van kampioensfeest PSV’

door: Kelly van Tilborg
21 april 2015

Van 18 tot en met 25 april is het Nationale Sportweek, een landelijk evenement dat een week lang sporten in de etalage zet. De sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Wij volgen deze hele week ambassadeurs van de Nationale Sportweek en vandaag is het de beurt aan voormalig schaatsster Annamarie Thomas.

Wat staat er deze Sportweek allemaal op het programma voor jou?
“Vandaag heb ik de hele dag skateclinics gegeven aan kinderen in Oosterhout. Er waren vier verschillende scholen die allemaal een dik uur training kregen, dus ik ben de hele dag bezig geweest. Gelukkig was het super mooi weer, dat is fijn voor zowel mij als voor de kinderen. Donderdag ga ik ook nog een skateclinic geven in Goes en vrijdag ben ik aanwezig bij de Koningsspelen in Breda. Afgelopen zaterdag was ik ook aanwezig bij de opening van de Sportweek, dat was ook heel erg leuk!”

Kun je ons eens uitleggen wat de Koningsspelen zijn?
“We gaan dan naar basisscholen toe om de hele dag te sporten. De kinderen beginnen met een ontbijt op school, dat is traditie. Zelf ben ik in Breda aanwezig en daar komen alle kinderen samen op de sportboulevard. Het zijn ongeveer tweeduizend kinderen, dus het wordt erg druk. Op die sportboulevard heb je een zwembad, een schaatsbaan en een racketcentrum en daarbinnen en daar omheen worden heel veel verschillende sporten beoefend. Ik denk dat het erg leuk gaat worden!”

'Ik hoop dat ik mensen enthousiast kan maken om te gaan sporten en bewegen'

Hoelang ben je zelf al betrokken bij de Sportweek?
“Officieel is dit het eerste jaar dat ik ambassadeur ben, maar de vorige jaren deed ik ook al wel wat dingen. Het bevalt me erg goed. Ik ben van mening dat een goed doel echt bij je moet passen en dat je jezelf er ook 100% voor moet inzetten. Dat je niet één keer komt en daarna nooit meer. Dat schiet niet op. Ik heb zelf ook jarenlang gesport bij NOC*NSF en het is mooi dat ik op deze manier iets terug kan doen.”

Wat is jouw doel tijdens de aankomende week?
“Ik wil vooral heel veel plezier hebben en ik hoop dat de kinderen dat ook hebben. Ik hoop dat ik mensen ook enthousiast kan maken om te gaan sporten en bewegen. Tijdens de Sportweek worden er door verenigingen veel open trainingen gegeven en het is dus een ideale week voor mensen om eens overal rond te snuffelen.”

Je bent zelf natuurlijk jarenlang schaatsster geweest maar ik zag op je Twitter dat je nog steeds veel met sport bezig bent..
“Ja, dat klopt. Ik ben combinatiefunctionaris bij de gemeente Breda en ik houd mezelf bezig met de talentontwikkeling van jonge kinderen. Het is uniek dat een gemeente zoiets doet en het is mooi dat ik daar een onderdeel van mag zijn. Vandaag heb ik ook een paar talentjes ontdekt dus ik hoop dat ze zich inschrijven bij een vereniging zodat ze behouden worden voor de sport.”

'Het was echt een heel leuk feestje

Ik zag op je Twitter trouwens dat je PSV-supporter bent, dus dan moet ik je bij deze nog feliciteren met het kampioenschap! Leuk weekend gehad?
“Ha, dankjewel! Mijn vriend werkt bij PSV dus ik was er het hele weekend bij. Het was echt een heel leuk feestje, dat kun je ook nog wel een beetje aan mijn stem horen, ha. Ik zag gisteren ook Luuk de Jong en Jeroen Zoet bij RTL Late Night zitten en die waren ook nog een beetje schor. Ik moest vandaag ook de hele dag praten tegen de kinderen, dus dat voel ik wel.”

Delen: