Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week 1-6

door: Barbara Barend
1 juni 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de voetballers van Roda JC, wielrenner Steven Kruijswijk en de volleybalsters.

Roda JC
Na één jaar afwezigheid keert Roda JC, en daarmee het Limburgse voetbal, terug in de eredivisie. In een kraker van jewelste rekenden de Limburgers zondag in de verlenging af met NAC Breda. De ploeg, en goudhaantje Frank Demouge, wachtte vervolgens een heldenonthaal op de markt in Kerkrade.

Barbara: “Hoe vervelend het ook is voor NAC, het is een goede zaak dat tenminste één Limburgse club terugkeert in de eredivisie. Een provincie met zo'n grote geschiedenis in de hoogste competitie mag daar niet ontbreken.”

Steven Kruijswijk
Bijna een week reed hij in de blauwe trui voor beste klimmer van de Giro. In de finale van de etappekoers raakte hij het tricot alsnog kwijt, maar Kruijswijk liet een overweldigende indruk achter in Italië. Een valpartij vroeg in de ronde hinderde hem nog enigszins in het klassement, maar zijn top tien-klassering is duidelijk een heldenprestatie.

Barbara: “De Giro staat altijd garant voor spektakel zodra het bergop gaat, maar met een Nederlander erbij die voorop in de strijd ging, zat ik helemaal op het puntje van mijn stoel. Hopelijk zien we Steven straks ook in de Tour.”

Volleybalsters
De finale werd in Montreaux net niet gehaald, maar met de knappe zeges op toplanden Rusland (2x) en China -en het verdiende brons- laten de dames zien goed op koers te liggen voor het EK volleybal dat eind september plaatsvindt in Nederland.

Barbara: “Het is weer genieten met de meiden. Het halve finale-duel tegen Turkije was een ware thriller, de vier zeges die ze boekten in Montreaux stuk voor stuk van hoog niveau. Deze meiden keren bomvol energie terug op Papendal. Laat het EK maar komen!”

Delen: