Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 28-09-15

door: Barbara Barend
28 september 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer rugbyer Tim Visser, de waterpolomannen en wielrenster Anna van der Breggen.

Tim Visser
Rugbyer Tim Visser maakte deze week zijn debuut op het WK rugby. De geboren Nederlander, die uitkomt voor het Schotse nationale elftal, noteerde ook meteen zijn eerste try. Mede dankzij een goed optreden van Visser wonnen de Schotten eenvoudig met 39-16 van de Verenigde Staten.

Barbara
“De droom van Visser is uitgekomen: spelen op een wereldkampioenschap. Een geweldige prestatie van de geboren Nederlander. Erg bijzonder ook, want hij is pas de tweede Nederlander op een WK rugby ooit. Alleen Hans de Goede ging hem voor.”

Waterpolomannen
De Nederlandse waterpolomannen gaan voor het eerst in tien jaar weer naar een EK. Gisteren won Nederland met 14-2 van gastland Israël, waardoor Oranje definitief groepswinnaar werd. Het EK vindt plaats van 10 tot en met 23 januari in Belgrado. 

Barbara
“Een geweldige prestatie van de ploeg van bondscoach Robin van Galen. Wij volgen de mannen op de voet en het is mooi om te zien welke stappen ze maken. Ik hoop dat ze het fantastisch gaan doen op het EK!”

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen presteerde erg goed op de WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond. De wielrenster won zaterdagavond ook een zilveren medaille bij de wegwedstrijd. Eerder won Van der Breggen al zilver op de individuele tijdrit en een bronzen medaille bij de ploegentijdrit.

Barbara
Ze was heel dicht bij een gouden medaille, maar het werd zilver. Zelf was ze misschien een beetje teleurgesteld, maar ze mag meer dan trots zijn. Drie medailles op een WK is niet zomaar iets!”

Delen: