Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 29-6

door: Barbara Barend
29 juni 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer bokser Nouchka Fontijn, judoka Marhinde Verkerk en zwemmer Marrit Steenbergen.

Nouchka Fontijn
Bij de Europese Spelen stond er geen maat op de bokser uit Vlaardingen. Met overmacht pakte ze het goud in de categorie tot 75 kilogram. Daarmee toont ze, na het WK brons, wederom aan stevig tussen de wereldtop te staan.

Barbara: “Het brons voelde toch een beetje als verliezen, dit is daarom mijn mooiste medaille ooit”, glunderde Nouchka in Bakoe. En terecht. Niets mooiers dan winnen. Hopelijk komt dat WK (en dat olympische) goud volgend jaar ook nog!”

Marhinde Verkerk
De Europese Spelen dienden ook als officieel EK judo. Voor Nederland werd het een succesvol EK. Henk Grol en Kim Polling maakten hun favorietenrol volledig waar en pakten het goud. Maar het mooiste goud was van oud-wereldkampioene Marhinde Verkerk. In de klasse tot 78 kilogram pakte ze eindelijk de Europese titel. En dat slechts tien maanden nadat ze haar kruisband afscheurde.

Barbara: “Drie keer is scheepsrecht, moet Marhinde gedacht hebben. Twee keer eerder stond ze al in de EK-finale, beide keren zonder succes. En ook de WK-finale van 2013 ging verloren. Eindelijk weet ze weer wat winnen in de eindstrijd is, nu doortrekken die lijn!”

Marrit Steenbergen
De pas vijftienjarige Friese zwemster keerde met maar liefst zes medailles terug van de Europese Spelen in Bakoe. Haar oogst: één keer goud (100m vrije slag) en vijf keer zilver. Steenbergen imponeerde vooral met de tijden die ze klokte. Ze is pas de zesde Nederlandse die een tijd als 53,97 op de 100 meter zwemt. Alleen zwemsters van het kaliber Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruijn, Marleen Veldhuis en Femke Heemskerk gingen haar voor.

Barbara: “Insiders weten het al langer: Marrit Steenbergen is misschien wel hét grootste sporttalent van Nederland. Haar 53,97 was ook ver onder de olympische limiet van NOC*NSF. Wordt Marrit volgend jaar in Rio Nederlands jongste olympische medaillewinnaar ooit?”

Delen: