Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 7–09-15

door: Barbara Barend
7 september 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de Nederlandse basketballers en de Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen, wielrenner Danny van Poppel en de Holland Acht.

De Nederlandse basketballers en de Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen.
Het was een mooie week voor het Nederlandse basketbal. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren neemt dit jaar voor het eerst in 26 jaar weer eens deel aan het EK. In de eerste wedstrijd in de Kroatische hoofdstad Zagreb werd direct Georgië verslagen. Het werd 73-72. Na een spannende slotfase trok Nederland aan het langste eind. Daarnaast hebben de Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen de zilveren medaille veroverd op het EK.

Barbara: “Het was een geweldige wedstrijd tegen Georgië. Nederland speelde goed en had op een gegeven moment zelfs een voorsprong van twaalf punten. In het laatste kwart kwam Georgië terug. De basketballers gaven echter niet op en wonnen uiteindelijk met één punt verschil. Erg knap. Ook de prestatie van de vrouwen is natuurlijk fantastisch. Een zilveren medaille is niet zomaar iets.”

Danny van Poppel
Danny van Poppel won donderdag de twaalfde etappe van de Vuelta. De 22-jarige renner was de snelste in de massasprint. Het was voor het eerst in meer dan tien jaar dat een Nederlandse renner het voor elkaar kreeg om een sprint te winnen in een grote wielerronde.

Barbara: “Mooi om te zien dat de Nederlandse wielrenners dit jaar zo geweldig presteren in de Vuelta. Van Poppel was alweer de derde Nederlander die een etappe op zijn naam wist te schrijven. Eerder wonnen Bert-Jan Lindeman en Tom Dumoulin al een rit in de Ronde van Spanje.”

De Holland Acht
De Holland Acht won zondag bij het WK roeien in het Franse Aiguebelette een bronzen medaille. Door deze derde plaats heeft Holland Acht zich geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio.

Barbara: “Een mooie prestatie van de roeiers. Het was een onwijs spannende race. Even leek het erop dat Nederland vierde zou worden, maar door een knappe eindsprint haalde de Holland Acht toch nog Nieuw-Zeeland in. Het verschil was uiteindelijk slechts dertienhonderdste van een seconde.”

Delen: