Word abonnee

Helden in het nieuws

De playlist van Femke Heemskerk

door: Kelly van Tilborg
21 februari 2015

Sporters delen van alles via social media, zo ook playlists die ze draaien op momenten dat het erom gaat. Deze week de playlist van topzwemster Femke Heemskerk.

Op je Spotify zagen we dat je veel verschillende soorten muziek luistert. Hoe zou je zelf je muzieksmaak omschrijven?
“Dat is lastig. Ik houd echt van veel verschillende soorten muziek. Als ik op de fiets zit, vind ik het lekker om deep house te luisteren maar als ik thuis ben, luister ik liever naar de playlist radio-favorieten. Het is dus altijd anders. Ik ben wel echt een grote liefhebber van muziek.” 

Draai je muziek voor een belangrijke wedstrijd?
“Als de wedstrijd bijna gaat beginnen, doe ik dat nooit. Dat zorgt bij mij alleen maar voor afleiding. Maar als we bijvoorbeeld heel lang in de bus moeten zitten richting een wedstrijd, dan luister ik wel muziek. Wat voor muziek dat is, verschilt heel erg. Dat ligt er maar net aan in welke stemming ik ben.” 

Heb je een liedje dat je traditiegetrouw altijd voor een wedstrijd draait?
“Nee, dat doe ik niet. Als je dan een liedje hebt en je kan hem opeens niet meer afspelen, dan kan dat voor afleiding zorgen. Ik wil niet afhankelijk zijn van een bepaald liedje voor een wedstrijd.”

Heb je een speciaal nummer dat jou doet denken aan een gebeurtenis in je sportcarrière?
“Nu je dit vraagt komt er bij mij gelijk iets naar boven. Tijdens het WK van 2008 draaiden ze tijdens de ceremonie het liedje ‘Bitter Sweet Symphony’ van The Verve. Altijd als ik dat liedje hoor, moet ik daaraan denken. Dat blijft heel speciaal natuurlijk.”

We zagen op je spotify ook wat techno muziek voorbij komen. Houd je van festivals?
“Ik heb daar helaas heel weinig tijd voor, want ik vind festivals erg leuk. Als ik er wel tijd voor heb dan probeer ik wel naar een of soms twee festivals te gaan.” 

Delen: