Word abonnee

Uit helden

Bertens: ‘Meer schijt hebben aan wat andere mensen denken’

door: Jasper Boks
20 april 2017

Voor tennisster Kiki Bertens (25) is er de afgelopen twaalf maanden veel gebeurd. Ze haalde de halve finale van Roland Garros en staat in de top 20. Het leven lacht haar toe, weg met de twijfels. Zou je denken.. 

Na haar internationale doorbraak is er veel veranderd voor Kiki. Ineens wordt ze herkend op straat, meisjes zouden dolgraag in haar schoenen willen staan. “Ik dacht na terugkomst uit Parijs dat het allemaal wel mee zou vallen. Nou, toen ik met vrienden wat ging eten, werd ik meteen herkend.”

'Ik heb best een negatief zelfbeeld'

Sinds Roland Garros verwachten veel mensen dat ze bij elk toernooi een gooi doet naar de titel. “De laatste tijd zeggen mensen weleens: 'Het gaat nu even niet zo goed, hè?' Dan vertel ik dat ik hard werk om het tij te keren en dat ik er alle vertrouwen in heb dat het goed komt. Maar als ik daarna alleen ben, begin ik toch te piekeren. Denk ik: komt het echt wel weer goed? Dan steekt de twijfel de kop op. Ik moet wat meer schijt hebben aan wat andere mensen denken, tegen mezelf zeggen: oké, de resultaten zijn dit jaar nog niet zo goed, maar ik heb wel mooi mijn hoogste ranking ooit gehaald. Ik ben nummer 20 van de wereld en stond begin vorig jaar nog buiten de top 100. Ik heb best een negatief zelfbeeld. Er zijn periodes dat ik alleen naar het negatieve kijk, terwijl het veel beter is om juist die paar mooie momenten van een dag te onthouden.

Het hele verhaal met Kiki Bertens is te lezen in de nieuwe Helden die je hier met 25% korting kunt kopen! 

Delen: