Word abonnee

Uit helden

Laura Dijkema droomt van de Spelen

door: Jasper Boks
23 september 2014

Laura Dijkema begon woensdag met het Nederlands volleybalteam aan het WK in Italië, Kazachstan werd met 3-0 aan de kant gezet. In Helden Magazine 23 geeft de 24-jarige spelverdeelster een blik achter de schermen en reageert ze op een aantal dilemma's.

Mijn droom is…

“De spelen in Rio de Janeiro halen. Het Nederlands team is er in 2008 en 2012 net niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. In 2012 miste ik dus ook nipt de Spelen van Londen, maar toen zat ik er nog maar net twee jaar bij. Nu ben ik bij het hele traject betrokken. De laatste tijd heeft zich een wisseling van de wacht voorgedaan. We hebben een heel jonge, frisse ploeg. We zijn nog aan het groeien als team, spelen ook iets anders dan voorheen.”

'Met mijn 24 jaar ben ik zelfs al een van de oudere, meer ervaren speelsters!'

“Van de oude garde is alleen Manon Flier nog over. Zij is echt de leider van ons team, heeft natuurlijk zoveel meegemaakt en brengt zoveel wijsheid mee. Met mijn 24 jaar ben ik zelfs al een van de oudere, meer ervaren speelsters! Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee, ik heb nu veel meer een leidende rol. Dat hoort ook een beetje bij een spelverdeler, die zet in het veld ook de lijnen uit. Maar verantwoording nemen past ook bij mijn karakter; ik ben iemand die van nature voor mezelf en voor het team opkomt.”

'Natuurlijk willen we het goed doen op het WK, maar volgend jaar op het EK moeten we er echt staan'

“Hoe reëel is het dat wij er over twee jaar bij zijn in Brazilië? Dat is nu lastig te zeggen. Op het WK zitten wij in een loodzware poule met Rusland en Amerika. Eerst de poule maar overleven, een goed resultaat betekent dat we op de goede weg zijn. Volgend jaar wordt het EK in Nederland gehouden en dan is het al mogelijk een goede uitgangspositie voor het olympisch kwalificatietoernooi af te dwingen. Natuurlijk willen we het goed doen op het WK, maar volgend jaar op het EK moeten we er echt staan.”

Het volledige interview met Laura Dijkema staat in Helden Magazine 23 dat nu in de winkels ligt en via de site (http://heldenonline.nl/magazine/) te bestellen is. Het interview is ook los te koop via Blendle (https://blendle.nl/i/helden/laura-dijkema/bnl-helden-20140814-8080_laura_dijkema).

Lees ook:
Manon Flier: 'Ik voel me niet te oud' 

Delen: