Word abonnee

Uit helden

Op weg naar het EK: Volleybalheldinnen (deel 4)

door: Jasper Boks
22 september 2015

Voorafgaand aan het EK in eigen land en België poseerden vijftien speelsters voor ons. Vandaag Maret Balkestein-Grothues, Femke Stoltenborg en Myrthe Schoot.

Maret Balkestein-Grothues
16 september 1988, Almelo

Mijn guilty pleasure
“Chocolade in de pindakaas dopen. Zo lekker. Vooral ’s avonds.”

Mijn held
“Zlatan Ibrahimovic. Ik heb zijn biografie gelezen, heel interessant. Hij heeft zich opgewerkt van straatschoffie tot wereldster. Ik ben een voetbalfan, ga geregeld naar voetbalwedstrijden. Ik ben voor Ajax en mijn man (hockeyer Marcel Balkestein) is voor PSV, dat zorgt thuis nog weleens voor strijd. Vorig jaar ben ik naar de Champions League-wedstrijd Ajax- Paris Saint-Germain geweest. Ik heb de hele wedstrijd op Zlatan gelet. Het viel me op dat hij niet zoveel beweegt. Maar ja, die ene actie is vaak beslissend.”

Mijn kostbaarste bezit
“Mijn trouwring. Marcel en ik zijn vorig jaar op 5 juli getrouwd. Alleen met volleybal doe ik de ring af, verder heb ik hem altijd om.”

Femke Stoltenborg
30 juli 1991, Winterswijk

Mijn kostbaarste bezit
“Mijn familie en als ik dat niet zou mogen noemen mijn dagboeken. Ik schrijf al een aantal jaren dagelijks in mijn dagboek. Mijn eerste dagboek kreeg ik toen ik acht was, ik heb er tien jaar over gedaan om die vol te schrijven. In 2010 ben ik begonnen met elke dag mijn belevenissen op te schrijven, ’s avonds voordat ik ga slapen neem ik daar altijd een kwartiertje de tijd voor.”

Mijn droom
“Een heel goede volleybalster worden en heel veel leuke mensen ontmoeten. En wat zou het ontzettend gaaf zijn om met deze ploeg naar Rio te gaan.”

Myrthe Schoot
29 augustus 1988, Winterswijk

Mijn guilty pleasure
“We zijn veel onderweg en weinig thuis. In de auto zitten vind ik dan echt verloren tijd. Als het verkeer het dus enigszins toelaat, rij ik vaak veel te snel. Maar natuurlijk safety first!”

Mijn held
“Ik kan met ontzettend veel ontzag kijken naar mensen met veel talent, zoals Usain Bolt, die gezegend is met een enorm atletisch lichaam, of Roger Federer, met zijn ongelooflijke balgevoel. Maar mijn echte helden zijn natuurlijk mijn familie en vriend die er altijd voor me zijn.”

Mijn favoriete vrijetijdsbesteding
“Lekker op een terrasje zitten, kletsen, koffiedrinken, mensen kijken. Het liefst op het strand als het weer het toelaat. Ik woon in Haarlem, dus ben er zo met de fiets.”

Delen: