Word abonnee

Volleybalheldinnen

Volleybalheldinnen: op weg naar het EK

door: Jasper Boks
13 september 2015

Het Nederlands damesvolleybalteam timmert aan de weg. Voorafgaand aan het EK in eigen land en België (26 september – 4 oktober) poseerden vijftien speelsters voor ons. Wij kunnen alleen maar zeggen: dit is een goed stel, hoor! Vandaag; Manon Flier en Celeste Plak. 

MANON NUMMERDOR-FLIER, 8 februari 1984, Nieuwleusen

MIJN GUILTY PLEASURE
“Skiën. Van kinds af aan ging ik vaak met mijn ouders en broertje op skivakantie. Vanaf het moment dat ik professioneel ging volleyballen, mag dat niet meer. Maar toen ik in Italië speelde, heb ik dat wel weer eens gedaan. Hoewel het van de club eigenlijk niet mocht vanwege het gevaar voor een blessure. Dat was in 2009. Ik vind skiën zo leuk, kijk er heel erg naar uit om dat weer te mogen doen. Als ik stop met volleybal, wil ik zo snel mogelijk op wintersport!”

MIJN KOSTBAARSTE BEZIT
“Ons huis in Zwolle. Reinder (Nummerdor, beachvolleyballer) en ik wonen er drie jaar, maar zijn door het volleybal vaak weg. Als we terugkomen in Nederland is het altijd nog wel een stukje met de trein van Schiphol, maar dat hebben we er graag voor over. Ons huis is een oase van rust. We zitten op een schitterende plek, midden in de natuur, hebben weilanden en bos om ons heen.”

MIJN DROOM
“Dat mijn man en ik volgend jaar allebei in actie komen op de Spelen in Rio.”

—————————-

CELESTE PLAK, 26 oktober 1995, Tuitjenhorn

MIJN GUILTY PLEASURE
“Ik ben gek op al het vlees met een bot erin! Kippenpootjes, heerlijk!”

MIJN HELD
“Anouk. Ze is niet alleen een geweldige zangeres, maar lijkt mij ook een mooi mens. Ik ben naar een concert van haar geweest: liefde op het eerste gezicht. Voor een wedstrijd draai ik altijd Nobody’s Wife. Dat is mijn favoriete nummer, samen met Good God en Down and Dirty.”

MIJN FAVORIETE VRIJETIJDSBESTEDING
“Ik heb door alle trainingen en wedstrijden al zo’n druk programma. We vliegen van hot naar her. Ik vind het daarom heerlijk als ik even helemaal niets heb. Het liefst zit ik dan lekker op de bank, kijk ik naar National Geographic, Discovery Channel, TLC, RTL Late Night of ik luister muziek. Of ik zit gewoon een beetje te denken en te kijken. Ha, kan ik me afvragen waarom de lucht blauw is, bij wijze van spreken.”

Delen: