Word abonnee

Mountainbiken

Nieuwe Helden: Chris van Dijk

Dirk-Jan van Dijk

Mountainbiken

Nieuwe Helden: Chris van Dijk

door: Barbara Barend
4 januari 2022
2 tot 7 minuten lezen

Mountainbiker Chris van Dijk (18) is een van de sporters van TalentNED, dat staat voor duurzame talentonwikkeling in de sport en het bedrijfsleven. In de serie ‘Nieuwe Helden’ leren we het aanstormend mountainbiketalent beter kennen. Barbara Barend trapte met hem een rondje op de Cannondale e-bike.

Tekst gaat verder onder de foto

Chris van Dijk en Barbara Barend

Mijn grote voorbeeld is….
“Mountainbiker Nino Schurter. Afgelopen seizoen is hij voor de achtste keer wereldkampioen geworden, ongekend knap.”

Heb je hem weleens ontmoet?
“Ik ben ooit met hem op de foto gegaan, maar toen had ik per ongeluk de timer van m’n telefoon aangezet. Dat werd dus een heel rare foto.”

Op een onbewoond eiland met…
“Een fiets en een goede vriend. Dan kan ik alles doen waar ik gelukkig van word: sporten, lachen en praten. Trainingskampen zie ik ook als fietsen met vrienden.”

Over tien jaar ben ik...
“Een van de betere mountainbikers. Ik hoef niet per se iemand te zijn die altijd wint, ik zou al erg blij zijn als ik van de sport kan leven. In het mountainbiken is dat best lastig, dus dan moet je wel tot de wereldtop behoren. Het lijkt me fantastisch als mijn leven bestaat uit reizen van plek naar plek voor wedstrijden.”

Zijn de mountainbikers de ‘gekkies’ onder de fietsers?
Lachend: “Misschien wel een beetje. We houden enorm van afdalen, daarvoor moet je wel gek zijn.”

Zonder mijn Cannondale ben ik…
“Leeg. Als ik niet kan fietsen, verveel ik me en ben ik een stuk minder gelukkig. Sporten – en met name fietsen – geeft me zoveel energie.”

Mijn grootste kracht is…
“Dat ik altijd het vertrouwen heb dat ik er weer bovenop kom. Ik raak niet snel in paniek. Tijdens wedstrijden houd ik dat altijd in m’n achterhoofd. Al zit ik er bij de start niet meteen bij, dan kan ik terugkomen en alsnog winnen. Dat is een rustgevende gedachte.”

Delen: