Word abonnee

Column

Briefwisseling Bibian: Alles best wel weer op de rit

door: Barbara Barend
26 juni 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezig houden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt Bibian Mentel de mail van Barbara.

Lieve Bibian,

Daar zijn we weer! Hoe gaat het allemaal met je? De vorige keer vertelde je dat je herstel echt met grote sprongen vooruit was gegaan en dat je nagenoeg van je pijnstilling af was, hoe zit dat nu? Hoe gaat het op dit moment met sporten, kun je al weer meer dan de vorige keer?

Ik ben zelf een paar dagen in Canada geweest voor het WK vrouwenvoetbal, volg je dat eigenlijk een beetje? Ik zag trouwens op je Twitter dat je bij leerzame sessies was over prestatiegedrag, voeding enzovoort. Heb je een bepaald doel waarvoor je dat doet?

Daarnaast zag ik ook dat je bij een jubileumevenement was ter ere van NSGK, wat is jouw rol binnen die organisatie? Ik ben natuurlijk ook nog heel erg benieuwd wat je verder allemaal doet nu en hoe het met je gezin is?

Ik hoor het wel van je!

Liefs,

Barbara

——————————————-

Hi Barbara,

Het gaat goed! Ik ben inderdaad heerlijk buiten aan het fietsen, mountainbiken, fietsen op m’n racefiets en aan de yoga. Ik merk wel dat mijn hele rechter ribbenkast een flinke optater heeft gehad en dat die dus nog aardig stijf is, maar ach, dat komt ook wel weer goed. Gelukkig hoef ik maar te bellen en kan ik bij mijn fysio terecht, die me dan weer even helemaal losmaakt.

Wat leuk dat je in Canada bent geweest! Ik heb uiteraard de OranjeLeeuwinnen een beetje gevolgd, maar eigenlijk minder dan ik zou willen. We zijn weer heel druk bezig met de Mentelity Foundation en daardoor vliegen de dagen voorbij.

'Ik ben nu eenmaal een zoetekauw, ha!'

En inderdaad, we hadden ons eerste Kick-Off Trainingskamp vanuit de bond (de NskiV) en daar hebben we leuke sessies gehad over prestatiegedrag en voeding. We waren met bijna de voltallige selectie van alle disciplines samen en het was leuk om met elkaar hierover te sparren. We hebben met ons eigen team (coaches en atleten) veel gesproken over de doelen voor het aankomende seizoen en op weg naar Korea 2018. Tja, en voeding vind ik persoonlijk altijd interessant. Zeker gezien mijn medische situatie let ik altijd wel een beetje op wat goed en slecht voor je is, maar ook naar die voeding die me de meeste energie geeft voor de dingen die ik doe. Maar ik ben zeker geen heilige hoor, ben nou eenmaal een zoetekauw, ha!

Ja, ik was op het 65-jarige Jubileumevenement van de NSGK, die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap. Ik heb een aantal zeer inspirerende lezingen gezien, bijvoorbeeld van Alex Wegman, de “one armed” drummer. Hij verloor zijn arm aan kanker, maar gaf zijn droom en passie, om van muziek zijn werk te maken, niet op! Of Bor Verkroost, een jongen die geboren is met de zeldzame Vlinderziekte, allemaal heel bijzondere verhalen.  

'Ik ben samen met Edwin lekker druk met de Mentelity Foundation'

Al met al heb ik alles dus best wel weer een beetje op de rit. Kids gaan goed en samen met Edwin ben ik lekker druk met de Mentelity Foundation. Zo organiseerden we een leuk SUP-event (Stand UP Paddle). Het was een leuke dag waar mensen met een beperking en valide mensen samen een mooie tourtocht hebben gesupt. En uiteraard sloten we af met een lekkere BBQ en kwam er een leuke akoestisch bandje, zeker de moeite waard! 

Liefs,

Bibian

Delen: