Word abonnee

Column

‘We willen de lijn doortrekken naar Pyeongchang’

door: Barbara Barend
29 mei 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt voormalig schaatsster en tegenwoordig coach van Team Continu, de mail van Barbara.

Lieve Marianne,
 
Daar zijn we weer. Het is inmiddels alweer even geleden dat we elkaar gesproken hebben. Hoe gaat het nu allemaal met je? Ik zag op je Twitter dat het niet goed gaat met jullie hond, dat lijkt me erg zwaar voor Henk en jou.. Heeft het ook nog invloed op de voorbereiding dat je bijvoorbeeld meer thuis bent nu of valt dat wel mee?

Laten we naar het schaatsen kijken, hoe ga je het aanpakken tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Met de komst van Annouk van der Weijden is jullie team voor volgend seizoen compleet en oogt het als een compleet geheel, zie je dat zelf ook zo?
Ik ben ook benieuwd of je het toch niet ergens jammer vindt dat het niet rond is gekomen met Jorien ter Mors…

Tot slot ben ik ook nog wel benieuwd of je nog tijd hebt om op vakantie te gaan, de vorige keer vertelde je dat jullie misschien in juni nog even weg zouden gaan. Heb je inmiddels al iets geboekt?
 
Ik hoor graag iets van je!
 
Liefs,
Barbara

—————————————————————

Lieve Barbara,

Daar ben ik weer, leuk om weer wat van je te horen!

Het gaat heel goed met me, we zijn eindelijk weer begonnen met trainen! We hebben een prachtig seizoen gehad en daar zijn wij als team ontzettend trots op! Nu gaan we ons stinkende best doen om er het aankomende seizoen weer iets moois van te maken. We hebben het afgelopen seizoen goed geëvalueerd. Daarbij hebben we gekeken naar de dingen die goed zijn gegaan, maar we hebben ook gekeken naar verbeterpunten. Die verbeterpunten gaan we in de voorbereiding goed aanpakken.

'Apollo is echt mijn maatje!'

Voor onze hond Apollo is het inderdaad een zorgwekkende periode geweest. Hij is inmiddels onderzocht en daaruit is gebleken dat hij een hartafwijking heeft. Voor mij heeft dat geen invloed op mijn werkzaamheden als coach, maar het houdt me natuurlijk wel bezig. Ik hou veel van Apollo, het is echt mijn maatje!

Over de komst van Annouk, daar ben ik uiteraard heel erg blij mee! We hebben net als vorig seizoen een team met acht top-meiden. Alle schaatssters krijgen dit jaar de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Het wordt een mooi jaar om te kijken met welke schaatssters we de lijn door kunnen trekken naar Pyeongchang!

'Wat betreft Jorien ter Mors; wat in 't vat zit, verzuurt niet!'

Dat gaan we helaas niet doen met Jorien ter Mors. Ik heb met Jorien gesproken, maar uiteindelijk koos Jorien voor een combinatie van het langebaanschaatsen en het shorttrack. Het shorttrack schaatsen zit bij Jorien in haar bloed en dat wil zij voorlopig niet loslaten. De combinatie die Jorien voor ogen had, zagen wij echter niet zitten en dus is een samenwerking er helaas niet van gekomen. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Ik vind Jorien een geweldige schaatsster, dus wie weet gaan we volgend seizoen opnieuw in gesprek.

Wat betreft vakanties zijn Henk en ik geen sterren. We zijn nog niet op huwelijksreis geweest en er is nog geen enkele vakantie geboekt. Als ik dit jaar op vakantie ga, dan zou het de allereerste keer zijn dat ik met Henk een paar dagen er tussen uit ga. Door ons drukke schema zijn we nog nooit langer dan een week samen op vakantie geweest. We zien nu allebei in dat het echt een keer tijd wordt voor een vakantie, dus we gaan dit jaar een nieuwe poging wagen!

Ik laat het je weten als die vakantie eindelijk eens geboekt is!

Liefs,

Marianne

Delen: