Word abonnee

April

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

De genomineerde sporters van de Held van de Maand april zijn: Mathieu van der Poel, Demi Vollering, Sifan Hassan, Sanne Wevers en Marrit Steenbergen.

 

Lees hieronder waarom deze sporters genomineerd zijn.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is dit voorjaar niet te stoppen. Samen met Pogacar is hij een maatje te groot voor de rest van het peloton. Mathieu won met overmacht Parijs-Roubaix. Hij won eerder ook al Milaan-San Remo, werd tweede tijdens de ronde van Vlaanderen en won het WK veldrijden.

Demi Vollering

Demi Vollering voltooide een bijzondere hattrick. Ze won binnen een tijdsbestek van nog geen twee weken de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De enige die dat eerder deed is haar ploegleidster Anna van der Breggen. Ze durft nu te verliezen en daardoor wint ze misschien wel gaf ze aan in interviews. Demi is de vrouw in vorm.

Sifan Hassan

Of het 5.000m, 10.000m of 42 km is, het lijkt voor Sifan niets uit te maken. Tijdens haar marathondebuut zorgde ze voor een sensatie door in een tijd van 2.18,33 de winst te pakken. Met deze tijd dook ze onder het Nederlands record van Nienke Brinkman en voldoet ze aan het olympische limiet voor de Spelen in Parijs.

Sanne Wevers

Sanne Wevers heeft veel meegemaakt. De ophef over haar vader en trainer, de teleurstellende Spelen en een conflict met teamgenoot Vera Pol. Nu is ze terug, en hoe. Tijdens het EK In het Turkse Antalya pakte ze gelijk goud op balk. Een geweldig startpunt richting de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Marrit Steenbergen

Marrit Steenbergen was in ijzersterke vorm deze maand tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK en de Olympische Spelen. Ze zwom Nederlandse records op de 200 en 400 meter wisselslag en voldeed aan de olympische limieten voor de Spelen in Parijs op de 50, 100 en 200 meter vrije slag.

Held van de Maand april

Sifan HassanĀ is de Held van de Maand april. Of het nou 5.000 meter, 10.000 meter of 42 km is, het lijkt voor Sifan Hassan niets uit te maken. Tijdens haar marathondebuut zorgde ze voor een sensatie door in een tijd van 2.18,33 de winst te pakken. Ze greep herhaaldelijk naar haar pijnlijke heup en vergat onderweg om drinken te pakken, zelfs dit kon haar niet stoppen. Met de gelopen tijd dook ze ruim vier minuten onder het Nederlands record van Nienke Brinkman en voldoet ze aan de olympische limiet voor de Spelen in Parijs. Door deze uitslag is Sifan Hassan automatisch genomineerd voor Helden van het Jaar 2023.

 

Benieuwd naar de Helden van de afgelopen maanden? Deze Helden van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Held van het Jaar!

Bekijk hier de Helden van de afgelopen maanden