Word abonnee

April

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

Na de eerdere Held van de Week verkiezing, beginnen we in 2023 met de Held van de Maand verkiezing. Wij nomineren een aantal sporters met het mooiste verhaal van de maand, waaruit jullie kunnen kiezen. Het gaat voor ons dus niet alleen om de sportprestatie van afgelopen maand. Aan het eind van het jaar wordt uit alle Helden van de Maand onze Held van het Jaar gekozen.

 

Sifan Hassan is de Held van de Maand april. Of het nou 5.000 meter, 10.000 meter of 42 km is, het lijkt voor Sifan Hassan niets uit te maken. Tijdens haar marathondebuut zorgde ze voor een sensatie door in een tijd van 2.18,33 de winst te pakken. Ze greep herhaaldelijk naar haar pijnlijke heup en vergat onderweg om drinken te pakken, zelfs dit kon haar niet stoppen. Met de gelopen tijd dook ze ruim vier minuten onder het Nederlands record van Nienke Brinkman en voldoet ze aan de olympische limiet voor de Spelen in Parijs. Door deze uitslag is Sifan Hassan automatisch genomineerd voor Helden van het Jaar 2023.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is dit voorjaar niet te stoppen. Samen met vriend en concurrent Tadej Pogacar is hij een maatje te groot voor de rest van het peloton. Mathieu won met overmacht Parijs-Roubaix. Tijdens de hel van het Noorden leek Wout van Aert hem even te kunnen bijhouden, maar materiaalpech hield hem tegen. Mathieu won eerder ook al Milaan-San...

Demi Vollering

Demi Vollering voltooide een bijzondere hattrick. Ze won binnen een tijdsbestek van nog geen twee weken de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De enige die dat eerder deed is haar ploegleidster bij SD Worx: Anna van der Breggen. Naast deze hattrick won ze eerder dit jaar ook al Strade de Bianche en Dwars door Vlaanderen. Ze durft...

Sifan Hassan

Of het nou 5.000 meter, 10.000 meter of 42 km is, het lijkt voor Sifan Hassan niets uit te maken. Tijdens haar marathondebuut zorgde ze voor een sensatie door in een tijd van 2.18,33 de winst te pakken. Ze greep herhaaldelijk naar haar pijnlijke heup en vergat onderweg om drinken te pakken, zelfs dit kon haar niet stoppen. Met de...

Sanne Wevers

Sanne Wevers heeft veel meegemaakt. De ophef over haar vader en trainer, de teleurstellende Spelen en een conflict met teamgenoot Vera Pol. Nu is ze terug, en hoe. Tijdens het EK In het Turkse Antalya pakte ze gelijk goud op balk. Een geweldig startpunt richting de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Marrit Steenbergen

Marrit Steenbergen was in ijzersterke vorm deze maand tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK en de Olympische Spelen. Ze zwom Nederlandse records op de 200 en 400 meter wisselslag en voldeed aan de olympische limieten voor de Spelen in Parijs op de 50, 100 en 200 meter vrije slag.

De stembussen zijn gesloten

Helaas kan je niet meer stemmen op de Held van de Maand april. Geen zorgen! Hou onze socials goed in de gaten en breng je stem binnenkort uit op de Held van de Maand mei.