Word abonnee

Held van de Maand

Januari

Held van de Maand

Prachtige prestaties, Helden die zich uitspraken over moeilijke onderwerpen, sporters die afscheid namen of zich maatschappelijk lieten gelden. Samen met de volgers van Helden gingen wij weer op zoek naar de Held van de Maand. Ditmaal de Held van de Maand januari.

 

Wij nomineerden een aantal sporters met het mooiste verhaal, waaruit jullie konden kiezen. Het gaat voor ons dus niet alleen om de sportprestatie. Aan het eind van het jaar wordt uit alle Helden van de Maand onze Held van het Jaar gekozen. Deze keer werd Bente Rogge verkozen tot Held van de Maand.

Ode aan Bente Rogge

Het jaar van waterpoloster Bente Rogge had niet veel succesvoller kunnen uitpakken. Na goud op het WK volgde in Eindhoven de Europese titel. Het contrast met de Spelen in Tokio had niet veel groter kunnen zijn voor Bente.

De vorige bondscoach besloot haar op het laatste moment thuis te laten voor de Spelen. ‘Dat was een zwarte dag. Ik heb mentale coaching nodig gehad om weer verder te kunnen,’ vertelde Bente in Helden.

Onder de huidige bondscoach Evangelos Doudesis is ze een vaste waarde. Bente en haar zusje Lieke zijn steunpilaren van het succesteam. Bente die altijd opvalt om haar verdedigende kwaliteiten, werd ineens de matchwinner. In de slotseconden van de finale tegen Spanje, ook de tegenstander in de WK-finale, gooide Bente de winnende goal erin. Op naar de Spelen, waar de gouden medaille lonkt.

Bente Rogge is door de volgers van Helden verkozen tot de Held van de Maand januari.

Januari

Bente Rogge

Bekijk alle genomineerde sporters