Word abonnee

Held van de Maand

Maart

Held van de Maand

Prachtige prestaties, Helden die zich uitspraken over moeilijke onderwerpen, sporters die afscheid namen of zich maatschappelijk lieten gelden. Samen met de volgers van Helden gaan wij iedere maand op zoek naar de Held van de Maand.

 

Joy Beune is door de volgers van Helden verkozen tot de Held van de Maand maart. De verwachtingen rond Joy waren van jongs af aan hoog. Op de WK junioren in 2017 en 2018 won ze meerdere gouden medailles en Joy reed juniorenwereldrecords. Ireen Wüst zei grappend dat de concurrentie maar beter bij voorbaat op kon geven als Joy de overstap ging maken naar de senioren. Maar zo makkelijk ging die overstap niet. 

 

Joy had moeite om door te stoten naar de wereldtop bij de senioren. Bij Jumbo-Visma konden ze het raadsel tussen 2018 en 2022 niet oplossen. Lang stond ze bij het grote publiek vooral te boek als ‘de vriend van Kjeld Nuis’. Ze stapte over naar Team IKO. Het ging steeds beter met haar, maar haar progressie werd overschaduwd door twee flaters tijdens de ploegenachtervolging. Eerst vergat Joy haar enkel te bedekken en vervolgens vergat ze haar transponder om te doen. Twee keer diskwalificatie. 

 

De afgelopen maanden veranderde alles voor Joy. Tijdens de WK afstanden in Calgary was ze veruit de sterkste vrouw. Ze won goud op de ploegenachtervolging, brons op de 1500 meter en ze verraste door topfavoriet Irene Schouten te verslaan op de 5000 meter. Haar goede prestaties trok Joy door op de WK allround in Inzell. Ze won de 1500, 3000 en 5000 meter en pakte de wereldtitel. Haar geduld is beloond, Joy Beune is nu de te kloppen vrouw in het schaatsen.

Bente Rogge

Held van de Maand

Januari

Irene Schouten

Held van de Maand

Februari

Joy Beune

Held van de Maand

Maart

...

Held van de Maand

April

April

Wie wordt de Held van de Maand april? Vanaf maandag 29 april heb je de mogelijkheid om je stem uit te brengen op een van de genomineerden sporters. Tot die tijd kun je alle nominaties van de afgelopen maanden teruglezen.