Word abonnee

Februari

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

Na de eerdere Held van de Week verkiezing, beginnen we in 2023 met de Held van de Maand verkiezing. Wij nomineren een aantal sporters met het mooiste verhaal van de maand, waaruit jullie kunnen kiezen. Het gaat voor ons dus niet alleen om de sportprestatie van afgelopen maand. Aan het eind van het jaar wordt uit alle Helden van de Maand onze Held van het Jaar gekozen.

 

Femke Bol is de Held van de Maand februari geworden. Dat Femke Bol hard kan lopen is geen verrassing meer. Dat ze wereldrecords aan het verbreken is, had niemand verwacht. Ze liep de 400 meter in 49,26 seconden en verbrak hiermee het 41 jaar oude wereldrecord van de Tsjechoslowaakse Jarmila Kratochvilova. Door deze uitslag is Femke Bol als tweede genomineerd voor Helden van het Jaar 2023.

 

Femke Bol

Dat Femke Bol hard kan lopen is geen verrassing meer. Dat ze wereldrecords aan het verbreken is, had niemand verwacht. Ze liep de 400 meter in 49,26 seconden en verbrak hiermee het 41 jaar oude wereldrecord van de Tsjechoslowaakse Jarmila Kratochvilova.

Fem van Empel

Fem van Empel is dit veldritseizoen een klasse apart. Er staat geen maat op de pas twintigjarige Fem. Nadat ze eerder al Europees kampioen werd, schreef ze deze maand ook de wereldtitel op haar naam. Zichtbaar geëmotioneerd kwam ze over de finish. @Femvanempel @Rom.images

Bjorn van den Ende

Roeier Bjorn van den Ende deed een boekje open over zijn eetstoornis. Hij viel voor het roeien maar liefst 35 kilo af, zijn gewicht werd een obsessie. Jarenlang worstelde hij met boulimia. Door zijn verhaal te doen hoopt Bjorn het taboe in de sport te doorbreken. @Bjornvdende

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel kent een sterk veldritseizoen. Nadat hij tijdens zijn eerste veldritten al indruk maakte, deed hij hier bij het WK nog een schepje bovenop. Tijdens een zinderend WK veldrijden was hij te sterk voor Wout van Aert, die ook moest erkennen dat Mathieu een klasse apart is.

Irene Schouten

Irene Schouten brak na haar optreden bij de NK afstanden in tranen uit. Na haar drie gouden medailles op de Winterspelen vorig jaar wilde iedereen wat van haar. Het seizoen had zijn tol geëist, ze moest te lang vechten tegen zichzelf. Irene is op de weg terug, gaf ze aan, af en toe stralen haar ogen als vanouds.

De stembussen zijn gesloten

Helaas kan je niet meer stemmen op de Held van de Maand februari. Geen zorgen! Hou onze socials goed in de gaten en breng je stem binnenkort uit op de Held van de Maand maart.