Word abonnee

Juni

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

De genomineerde sporters van de Held van de Maand juni zijn: Nathan Aké, Maarten van der Weijden, Bo Kramer, Tallon Griekspoor en Puck Pieterse.

 

Lees hieronder waarom deze sporters genomineerd zijn.

Nathan Aké

Dat Nathan Aké als belangrijke basiskracht de CL-trofee op zou mogen tillen hadden niet veel mensen vijf jaar geleden durven zeggen. Als jonge jongen ging hij naar Chelsea en echt doorbreken bij de club lukte niet echt. Via Bournemouth kwam hij terecht bij Manchester City, waar hij een van de sterkhouders is, die dit jaar ‘de treble’ veroverde. @nathanake

Maarten van der Weijden

Begin 2001 kreeg Maarten van der Weijden te horen dat hij acute leukemie had. Sindsdien doet hij er alles aan om geld op te halen voor kankeronderzoek. In 2019 zwom Maarten al de Elfstedenzwemtocht om geld op te halen. Dit jaar zwom, fietste en liep in totaal 600 kilometer. Hij haalde hiermee 3,7 miljoen euro op. @maartenvanderweijden

Bo Kramer

Op elfjarige leeftijd werd er bij Bo Kramer botkanker geconstateerd. Haar linkerscheenbeen moest vervangen worden door haar rechterkuitbeen. Het weerhield haar er niet van om topsporter te worden. Deze maand speelde het Nederlandse rolstoelbasketbalelftal de WK-finale tegen China. Bo scoorde maar liefst 18 punten. Eerder won ze ook al goud op het EK, WK en pakte ze olympisch goud.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor is na zijn winst in het ATP-toernooi van Rosmalen in de voetsporen getreden van Richard Krajicek, Sjeng Schalken en de meest recente winnaar van Rosmalen, Tim van Rijthoven. In een spannende finale hield hij de Australiër Jordan Thompson achter zich. Door zijn winst klom hij de top dertig binnen.

Puck Pieterse

Puck Pieterse kroonde zich tot de eerste Nederlandse vrouw die het EK mountainbiken won. Puck is het afgelopen jaar als een komeet van start gegaan. Ze is nog maar 21 jaar en maakte al indruk bij haar debuut. Vorige week won ze een wereldbekerwedstrijd. Tijdens het WK en de Spelen, zullen de ogen op Puck gericht zijn. @puckpieterse

Held van de Maand juni

Maarten van der Weijden is de Held van de Maand juni geworden. Begin 20o1 kreeg van der Weijden te horen dat hij acute leukemie had. Sindsdien doet hij er alles aan om geld op te halen voor kankeronderzoek. In 2019 zwom Maarten al de elfstedenzwemtocht om geld op te halen. Dit jaar deed hij er een schep bovenop. Hij zwom, fietste en liep in totaal 600 kilometer. Hij haalde hiermee 3,7 miljoen euro op.

 

Benieuwd naar de Helden van de afgelopen maanden? Deze Helden van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Held van het Jaar!

Bekijk hier de Helden van de afgelopen maanden

Wil jij ook in actie komen?

Wil jij ook in actie komen met Maarten van der Weijden? Elke donatie is welkom. Daarbij gaat 100% van jouw donatie naar kankeronderzoek én wordt je bedrag verdubbelt door hoofdsponsor Reggeborgh.

Doneer hier voor onderzoek naar kanker