Word abonnee

Maart

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

Na de eerdere Held van de Week verkiezing, beginnen we in 2023 met de Held van de Maand verkiezing. Wij nomineren een aantal sporters met het mooiste verhaal van de maand, waaruit jullie kunnen kiezen. Het gaat voor ons dus niet alleen om de sportprestatie van afgelopen maand. Aan het eind van het jaar wordt uit alle Helden van de Maand onze Held van het Jaar gekozen.

 

Lutsharel Geertruida is de Held van de Maand maart geworden. De verdediger van Feyenoord maakte vlak voor tijd de winnende tegen Ajax, waardoor Feyenoord een grote stap richting het kampioenschap zette. Daarnaast debuteerde hij in het Nederlands elftal tegen Frankrijk én hij verlengde zijn contract tot en met 2025. Door deze uitslag is Lutsharel Geertruida automatisch genomineerd voor Helden van het Jaar 2023.

Marit Bouwmeester

“Ik ga zeilen met het moederschap proberen te combineren. Als dat daadwerkelijk lukt, is het een droomscenario’, zei Marit Bouwmeester vorig jaar in Helden. Na de geboorte van dochter Jessie-Mae, is Marit terug op topniveau. Ze werd voor de vijfde keer in haar loopbaan Europees kampioen.

Lutsharel Geertruida

Voor Lutsharel Geertruida kon het niet op in de maand maart. De verdediger van Feyenoord maakte vlak voor tijd de winnende tegen Ajax, waardoor Feyenoord en grote stap richting het kampioenschap zette. Daarnaast debuteerde hij in het Nederlands elftal tegen Frankrijk en hij verlengde zijn contract tot en met 2025. @Lutshageertruida

Antoinette Rijpma-de Jong

Ze piekte op het juiste moment en pakte tijdens de WK afstanden in Heerenveen goud op de 1500 meter. Het is haar tweede individuele wereldtitel. Ook pakte ze bij de WK nog zilver op de 1000 meter. Onlangs vertelde ze in Helden, de podcast openhartig over haar jeugd, waarin ze werd gepest met haar rode haar, en de ambities die ze voor de toekomst heeft.

Mathieu van der Poel

‘Ik verwacht een heel goede Mathieu van der Poel in 2023. De concurrentie gaat de handen vol hebben aan hem’, aldus José De Cauwer in een interview voor de nieuwste editie van Helden. José kreeg gelijk. Na eerder oppermachtig te zijn geweest bij het WK veldrijden, won Mathieu ook Milaan-San Remo, en dat 62 jaar nadat zijn opa Raymond Poulidor de eerste voorjaarsklassieker won.

Xandra Velzeboer

Xandra Velzeboer was niet te stoppen op de WK in Seoul. Ze wist goud te pakken op de 500, 1000 meter, gemengde relay en de relay bij de vrouwen. In Helden 65 blikte Xandra al vooruit op het succes bij de aflossing: ‘We merken dat andere landen van alles an het proberen zin om iets te vinden waarop ze ons kunnen pakken.’

De stembussen zijn gesloten

Helaas kan je niet meer stemmen op de Held van de Maand maart. Geen zorgen! Hou onze socials goed in de gaten en breng je stem binnenkort uit op de Held van de Maand april.