Word abonnee

Mei

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

De genomineerde sporters van de Held van de Maand mei zijn: Quilindschy Hartman, Jeffrey Herlings, Lennart van Lierop, Puck Pieterse en Xavi Simons.

 

Lees hieronder waarom deze sporters genomineerd zijn.

Quilindschy Hartman

Quilindschy Hartman beleefde een debuutseizoen waar je alleen van kan dromen. Bij jeugdliefde Feyenoord veroverde hij een basisplaats, maakte hij zijn Europese debuut en pakte hij het landskampioenschap. Zo intimiderend als hij eruitziet, zo lief en sociaal is Quilindschy. In de nieuwe Helden vertelt hij hoe anders zijn carrière had kunnen lopen als hij een aantal andere keuzes had gemaakt.

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings nam deze maand het recordaantal overwinningen over van motorcross grootheid Stefan Evers. ‘The Bullet’ haalde in Spanje zijn 102e GP-overwinning binnen. Dit aantal had veel hoger kunnen zijn als de pechvogel niet zoveel blessures had gehad. Hij werd vorig jaar geopereerd aan zijn voet, daarvoor had hij al blessures aan zijn nek, sleutelbeen, bekken en bovenbenen.

Lennart van Lierop

Lennart van Lierop verbaasde vriend en vijand door op het EK roeien in Slovenië goud te pakken in de Skiff. Dat hij in de skiff belande was niet vanzelfsprekend. Eerder beproefde hij zijn geluk bij de Nederlandse scullers, in de dubbel-twee en in de dubbel-vier. Nergens hadden ze hem nodig. De skiff bleek zijn weg naar succes. @juliakowacicfoto

Puck Pieterse

De parallellen tussen Puck Pieterse en Mathieu van der Poel zijn snel getrokken. Ze is sterk op alle disciplines. Ze werd al vijfde tijdens Strade Bianche en tweede tijdens het WK veldrijden. Daar plakte ze een zege tijdens haar allereerste wereldbekerwedstrijd mountainbiken aan vast. Puck is een van de gezichten van de volgende generatie wielrensters. Waar ligt haar limiet? @puckpieterse

Xavi Simons

De verwachtingen rondom Simons zijn al jaren torenhoog. Dit seizoen heeft hij aan iedereen laten zien dat hij meer is dan een speler met veel volgers. De gedeeld topscorer van de Eredivisie nam PSV dit seizoen bij de hand met de 19 doelpunten die hij maakte en won ook de KNVB-beker. Is het supertalent deze transferzomer voor PSV te behouden?

Held van de Maand mei

Quilindschy Hartman is de Held van de Maand mei geworden. Hartman beleefde een debuutseizoen waar je alleen van kan dromen. Bij jeugdliefde Feyenoord veroverde hij een basisplaats, maakte hij zijn Europese debuut en pakte hij het landskampioenschap. Zo intimiderend als hij eruitziet, zo lief en sociaal is Quilindschy. In de nieuwe Helden vertelt hij hoe anders zijn carrière had kunnen lopen als hij een aantal andere keuzes had gemaakt.

 

Benieuwd naar de Helden van de afgelopen maanden? Deze Helden van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Held van het Jaar!

 

Bekijk hier de Helden van de afgelopen maanden