Word abonnee

November

Held van de Maand

In samenwerking met GASSAN.

 

 

De genomineerde sporters van de Held van de Maand november zijn: Fem van Empel, Jeffrey Hoogland, Kjeld Nuis, Sherida Spitse en Collin Veijer.

 

Lees hieronder waarom deze sporters genomineerd zijn.

De nominatie van Fem van Empel

Vanaf het moment dat Fem van Empel aan de start stond bij de elite, begon ze al met winnen. Er lijkt geen maat op haar te staan. Afgelopen maand prolongeerde ze haar Europese titel in het veldrijden. Ze vermorzelde de concurrentie.

Het ging niet zo makkelijk als dat het eruit zag, gaf Fem na afloop aan. Ze reed met negatieve gedachtes rond en vond het moeilijk om de positieve vibe erin te Houden. Nergens voor nodig. Fem won dit seizoen alle races waar ze van start ging.

De nominatie van Jeffrey Hoogland

Koning van de kilometer Jeffrey Hoogland verbeterde het wereldrecord. Na de WK in Glasgow moest alles wijken om het record op van de Fransman François Pervis te verbreken op de kilometer. Hij reed maar liefst 0,896 seconden van het tien jaar oude record af.

‘De natuurlijke reacties van lichaam en geest zijn: ik moet hier weg, vluchten! Op dat moment komt de oermens in mij naar boven’, zei Jeffrey in Helden.

De nominatie van Kjeld Nuis

Kjeld Nuis pakte een dubbelzege tijdens het wereldbeker weekend in Beijing. Zowel op de 1000 meter als de 1500 meter was hij de sterkste. Twee jaar geleden tijdens de Spelen won Kjeld de 1500 meter op dezelfde baan. Een mooie terugkeer op zijn olympische troon.

Twee jaar gelden wist hij zich niet te kwalificeren voor de 1000 meter op de Spelen. In Beijing was het tijd voor zijn revanche, zei Kjeld na afloop.

De nominatie van Sherida Spitse

Ajax-aanvoerster Sherida Spitse loodste haar ploeg naar een prachtige overwinning in de Champions League. Voor het eerst speelden de vrouwen in de Johan Cruijff ArenA, waar Paris Saint-Germain met 2-0 werd verslagen. Sherida maakte de tweede goal.

Sherida maakte de opmars van het Nederlandse vrouwenvoetbal van jongs af aan mee. Ze debuteerde op haar zestiende al in het Nederlands elftal en speelde in de Eredivisie onder andere voor SC Heerenveen en FC Twente. Nu mag ze als ervaren leider Ajax naar verder succes in de Champions League loodsen.

De nominatie van Collin Veijer

De pas 18-jarige motorcoureur Collin Veijer schreef geschiedenis. Hij won de Moto 3 Grand Prix van Maleisië en werd zo de eerste Nederlandse winnaar sinds 1990. Tijd om feest te vieren was er niet. Voor de camera’s vertelde Collin dat hij alweer bezig was met de volgende race in Qatar.

Na een droogte van 33 jaar is er weer hoop voor de Nederlandse motorsportliefhebbers.

Held van de Maand november

Collin Veijer is door de volgers van Helden verkozen tot de Held van de Maand november. Liefst 33 jaar hebben de Nederlandse motorsportfans moeten wachten op een Grand Prix-overwinning. Collin Veijer deed op 12 november in Maleisië wat een landgenoot in 1990 voor het laatst had gedaan: winnen. En dan te bedenken dat hij nog maar achttien is en bezig was aan zijn eerste jaar in de Moto3-klasse.

Het was geen toevalstreffer. Tijdens de laatste race van het jaar, in Valencia, leek hij meteen voor de tweede keer te winnen. Door een stuurfout werd hij vierde, maar de kenners weten het zeker: Collin Veijer gaan we nog veel vaker op het podium zien. ‘Zijn manier van rijden is vergelijkbaar met die van Valentino Rossi in zijn beginjaren’, zei oud-coureur Will Hartog.

 

 

Benieuwd naar de Helden van de afgelopen maanden? Deze Helden van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Held van het Jaar!

Bekijk hier de Helden van 2023