Word abonnee

Helden, de Podcast, seizoen 2

Het eerste seizoen hebben wij afgesloten met topzeilster Marit Bouwmeester. Helden de Podcast, seizoen 2 staat in het teken van het wielrennen en het EK vrouwenvoetbal. In het tweede seizoen hebben wij voormalige wielrenner Hennie Kuiper, voormalige wegwielrenner en veldrijder Lars Boom, voormalige mountainbiker Bart Brentjens, topvoetbalsters Merel van Dongen, Sherida Spitse en Vivianne Miedema, voormalige wielrenster Roxane Knetemann en voormalige wegwielrenner Pieter Weening te gast.

 

Gasten Helden, de Podcast seizoen 2

Hennie Kuiper

Lars Boom

Bart Brentjes

Rob Harmeling

@robharmeling

Merel van Dongen

@merel23

Sherida Spitse

Vivianne Miedema

Roxane Knetemann

Pieter Weening

Wielrennen & EK vrouwen voetbal

In Helden, de podcast praten wij met onze gasten over hun carrière en welke gebeurtenissen een grote rol in hun (sport)leven hebben gespeeld. In seizoen 2 speciaal aandacht voor de sporten: wielrennen en het EK vrouwen voetbal.

 

Wielrennen

Er staan vier specials dit seizoen online, deze specials staan in het teken van wielrennen, de grote rondes die er zijn en over hoe data een rol speelt in het wielrennen. In de Giro Special spreken wij met Lars Boom over de ideale samenstelling van een ploeg en de Giro. In de tweede special, de Tour Special met Rob Harmeling praten wij over optimaal presteren door voeding en personalized plates en de Tour de France.

 

Ook spreken wij Roxane Knetemann in de Tour de France Femmes Special, en de laatste special, La Vuelta Special met Pieter Weening. Wij praten dan over de opleiding van de Raboploeg, over Mathieu en de rol van data in het ontwikkelen van wielertalent.

 

Naast de specials spreken wij niemand minder dan Hennie Kuiper en Bart Brentjens. Twee iconen in de wielersport. Met wielerlegende Hennie Kuiper spreken wij over het winnen van Olympisch goud, zijn tweede plaats in de Tour de France en zijn heroïsche winst in Parijs-Roubaix. Ook spreken wij over de samenwerkingen met Lance Armstrong, de impact van de dood van Fabio Casartelli en zijn kijk op fenomeen Mathieu van der Poel.

 

Met de mountainbikepionier Bart Brentjens praten wij over zijn carrière, ontwikkeling van de sport, drie keer in de winter de Alpe d’Huez op fietsen, Mathieu van der Poel en de beruchte plank, Mart Smeets als drijfveer voor het Olympisch brons in 2004.

 

EK vrouwen voetbal

In de aanloop van het EK Vrouwenvoetbal zijn wij langs drie Oranje Leeuwinnen gegaan. We hebben met hen gesproken over het EK, over hun carrière en hebben wij geluisterd naar audio fragmenten van mensen zoals Anouk Hoogendijk over de Oranje Leeuwinnen. Er zijn dus maar liefst drie voetbal podcasts in seizoen twee!

 

De drie Oranje Leeuwinnen die wij spraken zijn; Merel van Dongen, Sherida Spitse en Vivianne Miedema. In de podcasts beluisteren wij samen met onze gasten audio fragmenten die mensen voor de Oranje Leeuwinnen hebben ingesproken, daarnaast is ook oud-topvoetbalster Anouk Hoogendijk te horen over de drie voetbalsters.

Overzicht Helden, de Podcast seizoen 2

Alle afleveringen van Helden, de Podcast seizoen 2:

 

Hennie Kuiper

Lars Boom

Bart Brentjes

Rob Harmeling

Merel van Dongen

Sherida Spitse

Vivianne Miedema

Roxane Knetemann

Pieter Weening

 

Benieuwd welke gasten te horen zijn in seizoen 1 en seizoen 3 van Helden, de podcast? Kom erachter!

Hoe beluister je Helden, de Podcast?

De podcastafleveringen met jouw favoriete (voormalige) Nederlandse topsporters zijn gratis te beluisteren via onze website of de Helden Media app. Daarnaast zijn ze ook te beluisteren via Spotify, Apple podcast of een ander podcast platform.

 

Krijg jij geen genoeg van de meest inspirerende sportverhalen? Klik op het belletje in het podcast platform en ontvang een melding, zodra een nieuwe aflevering van Helden, de podcast online is. Zo mis jij nooit een afleveringen!