Word abonnee

De dag van...

Huntelaar: ‘Beetje rivaliteit in een stadion vind ik wel lekker’

door: Kelly van Tilborg
2 juni 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we de spits van Schalke 04 én het Nederlands elftal Klaas-Jan Huntelaar. Zondag was de derde Hunters-Teamdag en momenteel bereidt hij zich voor op de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. 

Door: Mart Roumen en Kelly van Tilborg

Gisteren hadden we het al even over Schalke 04 en dat de sfeer in het stadion zo fantastisch is, maar ook in de rest van de Bundesliga leeft het voetbal enorm..
“Ja, dat kun je wel zeggen. Ik denk dat de Bundesliga op dit moment samen met de Premier League (Engeland) één van de beste competities is. Al zie ik ook weer een verschil tussen die twee competities. In Engeland heb ik nog weleens het idee dat er iemand met een pondje teveel rondloopt en dat ik denk: daar kan wel iets vanaf, ha. In Duitsland wordt daar allemaal wat strenger op gelet. Qua sfeer kan ik niks zeggen over Engeland, daar heb ik nooit gevoetbald. In Duitsland zitten de stadions bijna altijd vol, waar je ook komt.”  

'In Italië komen er meer mannen naar het stadion'

En hoe zat dat in Italië en Spanje?
“In Italië komen er meer mannen naar het stadion, daar is de sfeer wat harder en feller. Vooral bij wedstrijden tussen AC Milan en Inter Milan is er een fantastische sfeer in het stadion. Bij zo’n wedstrijd zitten de tribunes ook helemaal vol. Helaas is dat bij andere wedstrijden niet altijd zo, dan leeft het toch wat minder en is het denk ik te duur voor de mensen in Italië. In Spanje komen er heel veel families naar het stadion, daar is de sfeer wat rustiger en gemoedelijker. In Duitsland is het eigenlijk een mix van alles, ha.”

Heeft zo’n sfeer op de tribune ook een effect op jou als speler?
“Ja, dat voel je wel. Ik vind een beetje rivaliteit in een stadion wel lekker', ha. Als je dan op het veld staat, pept je dat op een of andere manier wel op, dat is lekker.”

'Als je hebt gescoord dan natuurlijk wel, dan vier je dat met het publiek'

Ben jij ook iemand die reageert op het publiek?
“Soms wel. Als je hebt gescoord dan natuurlijk wel, dan vier je dat met het publiek. Maar soms ook in bepaalde situaties. Als we bijvoorbeeld met 1-0 voorstaan tegen een tegenstander die eigenlijk beter is en we echt aan het vechten zijn voor de punten, dan is het lekker om het publiek achter je te hebben. Als je door een goede actie of een lekkere sliding de vonk over kan laten slaan op het publiek, dan kan dat weer een bepaalde energie opwekken.”

Heb jij door de jaren heen ook een band opgebouwd met bepaalde supporters?
“Niet echt want je ziet de supporters niet altijd. Er is wel een groep die er altijd is bij wedstrijden en ook bij trainingen, dus die ken je wel wat beter en daarvan weet je ook wie het zijn. De rest van de supporters zitten gewoon op de tribune en die zie je dus niet echt.”

Delen: