Word abonnee

Autosport

Alle remmen los

Marcel Krijger

Autosport

Alle remmen los

door: Victoria Koblenko
23 maart 2020
2 tot 7 minuten lezen

Als Nederlands eerste kampioen in de Formule 2 maakte hij niet de overstap naar de Formule 1, maar naar het Mercedes-Benz EQ Formula E Team. De overstap die Nyck de Vries (25) vorig seizoen maakte, baarde opzien. Victoria Koblenko bezocht Nyck de Vries in Monaco voor een gesprek over elektrisch racen en Max Verstappen.

Waarom heb je Friesland ingeruild voor Monaco?
“Monaco is de basis, daar wonen bijna alle coureurs en ook mijn teamgenoot in de Formula E, Stoffel Vandoorne. Ik ben, met alle wedstrijden overal ter wereld, nooit in Nederland. Daarnaast is de Cote d’Azur vibe heel fijn. Zeventig procent van de mensen loopt in sportkleding, iedereen gaat met matjes naar plekken langs de zee waar yogaleraren bij elkaar komen. Die lifestyle bevalt me.”
In wat voor een gezin ben je opgegroeid?
“Ik heb een zusje van 24, Seychelle is een jaar jonger dan ik. Onze ouders zijn jong gescheiden. Ik was twee en m’n zusje één toen het gebeurde. We zijn beiden opgegroeid bij onze vader, dus we hadden elkaar ook echt nodig.”
Je vader voedde jullie alleen op?
“Mijn vader had meerdere autobedrijven. Het was wellicht niet altijd makkelijk voor hem om het allemaal te combineren. Hij heeft uiteindelijk alles verkocht en zich volledig gestort op mijn carrière. Hij heeft een beetje geracet, maar niet dezelfde kansen gehad als ik. Die wilde hij wel voor mij, daardoor was het ook vanzelfsprekend dat ik in deze wereld actief zou worden.”
Wanneer begon je met racen?
“Mijn vader kocht een babykart voor me toen ik vijf werd. We gingen steeds vaker naar het circuit. De dichtstbijzijnde kartbaan was in Amsterdam. Elke woensdagmiddag zaten we daar en in de weekenden gingen we naar Strijen.”

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: