Word abonnee

De dag van...

Broersen: ‘Ik eet elke zondag een patatje’

door: Kelly van Tilborg
8 maart 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen wij atlete Nadine Broersen, die vrijdag moest stoppen op de EK indoor vanwege een enkelblessure.

Je bent al sinds klein meisje bezig met topsport. Hoe is dat voor jou?
“Daar heb ik eigenlijk nooit echt moeite mee gehad. Ik vind het hebben van een sociaal leven erg belangrijk, dat is altijd zo geweest. Ik heb ook gewoon een man. Toen ik jong was heb ik er ook nooit last van gehad. Ik ging niet zoals mijn leeftijdsgenoten ieder weekend uit, maar als ik tijd had ging ik gewoon een feestje vieren. Ik heb altijd zo normaal mogelijk geleefd.”

Als atlete kun je ook niet zomaar alles eten waar je zin in hebt toch?
“Ha, klopt, maar het is niet zo dat ik er heel erg op moet letten. Bij mij gaat het eigenlijk een beetje vanzelf, ik ben ook niet anders gewend. Je moet er natuurlijk wel een beetje op letten, maar het is niet zo dat het mijn leven beheerst. Ik heb geen gek of streng dieet. Ik eet gewoon elke zondag een patatje, dat vind ik lekker en blijf ik ook zeker doen.”

'Ik wilde gewoon hogerop, dat was duidelijk' 

Eén van de belangrijke keuzes in jouw leven is de overstap van atletiekclub Atledo in Dongen naar AV Sprint in Breda. Hoe moeilijk was dat voor jou?
“Heel erg lastig. Atledo is toch de club waar ik ben opgegroeid. Ik was al ongeveer drie jaar bezig met het zoeken naar andere coaches. Ik wilde gewoon hogerop, dat was duidelijk. Toen duidelijk werd dat ze bij AV Sprint bezig waren met topsportbeleid, heb ik de knoop doorgehakt. Op een bepaald moment moet je gewoon voor jezelf kiezen, hoe moeilijk het ook is. Ik kom nog wel vaak bij Atledo, ik heb ook een sleutel van de baan. Ik woon er dichtbij, dus als ik een keer alleen moet trainen, fiets ik gewoon naar de baan toe. Kan ik daar lekker trainen.” 

Je was dus duidelijk in het uitspreken van je ambities. Wat zijn nu je ambities?
“Ik wil zoveel mogelijk medailles winnen in mijn sportcarrière. Een droom is echt dat een van die medailles een olympische is. Dat zou echt fantastisch zijn!”

Heb je er eigenlijk al eens over nagedacht wat je wilt gaan doen na je topsportcarrière?
“Ja, ik ben al best veel bezig met de toekomst. Ik hoop in de sportwereld te blijven. Dat is ook de reden dat ik nu al bezig ben met het geven van clinics en lezingen. Ik hoop op deze manier mijn naam op de kaart te zetten, zodat ik daar later profijt van heb.”

'In het begin was ik niet zo'n fan van social media

We zagen trouwens dat je best actief bent op social media. Vind je het belangrijk om je fans op de hoogte te houden?
“Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin niet zo’n fan was van social media. Ik wilde alles zo normaal mogelijk doen. Maar je merkt dat fans het leuk vinden om dingen te lezen en te zien over waar je mee bezig bent. Als ik op die manier iets terug kan doen, dan is dat voor mij een kleine moeite.”

En met wat voor zaken ga je ons de komende weken bezighouden via social media?
“Ha, ik ga dadelijk eerst één week volledige rust nemen. Ik hoef niet echt fit te worden, want dat was ik al. Dat zag je aan mijn tijd, die ik liep op de horden tijdens de EK. Na een week ga ik toch wel weer beginnen met trainen en dan gaan we daarna op trainingsstage naar Zuid-Afrika.”

Dan wens ik jou namens Helden veel beterschap en heel veel succes verder!
“Dank je wel, dat komt helemaal goed!” 

Delen: