Word abonnee

De dag van...

Huntelaar: ‘Ik wil elke wedstrijd een doelpunt maken’

door: Kelly van Tilborg
5 juni 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we de spits van Schalke 04 en het Nederlands elftal Klaas-Jan Huntelaar. Zondag was de derde Hunters-Teamdag en momenteel bereidt Huntelaar zich samen met het Nederlands elftal voor op de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland.

Door: Kelly van Tilborg en Mart Roumen

Vrijdag speel je met het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten, wat is jouw positie binnen het elftal?
“Ha, dat zou je aan de trainer moeten vragen. Maar ik vind het altijd een beetje overdreven hoe mensen dat in willen schalen. Ik denk dat mijn positie net zo is als die van andere. Iedereen moet prestaties leveren om überhaupt bij het Nederlands elftal te mogen zijn. Vanuit daar wordt er dan weer verder gekeken. Ik zit in de spelersraad en ik ben één van de ervaren jongens, maar dat wordt vooral ook door de buitenwereld zo gezien. Toen ik 24 jaar was, wilde ik ook al het voortouw nemen. Ik wilde altijd al dingen verbeteren, dat hoort er in mijn ogen bij.”

Zijn er ook specifieke spelers die jij op sleeptouw neemt omdat je nu één van de ervaren jongens bent?
“Vanuit mijn eigen positie kijk ik al snel naar de spitsen, naar jongens als Bas Dost en Luuk de Jong. Daar heb je vaak een bepaalde band mee. Eigenlijk kun je elkaars leven wel een beetje met elkaar vergelijken. Op het veld geef je dan sowieso aanwijzingen en zie je verbeterpunten. Je herkent situaties dan sneller en dan kun je dat ook sturen. Maar het belangrijkste is dat er een goede sfeer is in het team en dat we het leuk hebben met elkaar.”

'We moeten zorgen dat we stabiliteit in het elftal krijgen'

Wat is jouw inschatting van het huidige team?
“We hebben een jong team dat af toe nog erg wisselvallig is. In de wedstrijd tegen Spanje hebben we bijvoorbeeld heel goed gespeeld, maar die wedstrijd daarvoor was het veel minder. We moeten gewoon zorgen dat we stabiliteit in het elftal krijgen. Bij het Nederlands elftal is er altijd potentie aanwezig en we kunnen altijd ver komen, dat hebben we in het verleden ook laten zien. Maar ja, dat telt niet hè?”

Hoe zijn jouw ervaringen met de Verenigde Staten?
“Ik kan mezelf die wedstrijd van een aantal jaar geleden nog wel herinneren. We speelden in De Arena en Stuart Holden brak toen zijn scheenbeen, dat weet ik nog goed. We wonnen wel met 2-1, ik scoorde de tweede goal. Ik hoop in ieder geval dat het dit jaar beter gaat en dat iedereen er zonder kleerscheuren vanaf komt.”

Durf je een voorspelling te doen?
“Ik hoop dat we met 2-0 winnen. Of ik ga scoren? Ik hoop elke wedstrijd een doelpunt te maken. Mocht dat niet lukken, dan wil ik sowieso bij een doelpunt betrokken zijn. Dat is mooi.”

 

Klaas Jan Huntelaar doet voorspelling Nederland – Verenigde Staten

We gaan bijna aftrappen voor #NEDUSA! Onze #Held Klaas Jan Huntelaar voorspelt een 2-0 overwinning voor #Oranje! Wat denk jij?

Posted by heldenmagazine on vrijdag 5 juni 2015

 

Delen: