Word abonnee

De dag van...

Huntelaar: ‘Survivallen in Canada lijkt me coole uitdaging’

door: Kelly van Tilborg
3 juni 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we de spits van Schalke 04 en het Nederlands elftal Klaas-Jan Huntelaar. Zondag was de derde Hunters-Teamdag en momenteel bereidt hij zich met het Nederlands elftal voor op de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland.

De zomervakantie zit eraan te komen, heb je al plannen?
“Jazeker! Ik heb na het seizoen ongeveer drie weken vakantie, dus daar ga ik zeker van genieten. Ik ga dan lekker met het gezin op vakantie.”

En waar gaat de reis naartoe?
“We zijn nog een beetje aan het kijken. We hebben sowieso een bruiloft op Mallorca, dus we gaan nog even bekijken of we daar blijven of dat we nog ergens anders heengaan.”

Op wat voor soort vakantie gaat de familie Huntelaar?
“Als het zo’n korte vakantie is als deze, dan is het vooral ontspanning. Het zijn maar drie weken, dat is zo om joh. Dan willen we vooral genieten. Als we een langere vakantie hebben dan delen we het nog weleens op, dat we bijvoorbeeld gaan survivallen.”

Zoons gaan het liefste naar de zee toe en daar zandkastelen bouwen

Survival, licht eens toe..
“Het lijkt mij wel een keer leuk om naar een land als Canada te gaan. Dat zie ik altijd op Discovery Channel. Dan gaan die mensen met een bootje het water op, nemen ze een tent mee en dan gaan ze aan de waterkant kamperen. Het kan er alleen wel gevaarlijk zijn met beren, maar het lijkt me wel een keer gaaf om te doen, een coole uitdaging. Ik ben al een keer in Noorwegen geweest en daar hebben we toen ook zoiets gedaan. Daar heb ik toen geen beren op de weg gezien, ha.”

Als je op vakantie gaat, kun je het voetballen dan ook echt loslaten?
“Ja, daar heb ik niet zoveel moeite mee. Ik ga geen voetbalwedstrijd of wat dan ook bekijken als ik op vakantie ben. Mijn zoons gaan het liefste naar de zee toe en daar een balletje trappen of zandkastelen bouwen. Dat soort dingen. Die zitten echt niet op een stedentripje of wat dan ook te wachten, ha. Ik vind het op die momenten ook lekker om helemaal niets te doen.”

En toen jij nog een kleine jongen was, hoe zag jouw vakantie er toen uit?
“Bij ons was het voornaamste dat we buiten konden zijn. Samen met mijn broers was ik dan niet te stoppen, je kon ons echt niet vastbinden, ha. Wij hielden wel van een beetje avontuur op vakantie.”

‘Ik ben een paar keer achter elkaar op Ibiza geweest en ik ben er nooit uitgegaan

Wat is de mooiste bestemming waar je ooit op vakantie bent geweest?
“Eén specifieke bestemming heb ik niet. Ik vind sowieso steden heel mooi om te bezoeken. Ik ben bijvoorbeeld in New York en Rome geweest, dat vond ik fantastisch. Daar is ook veel te doen en te bekijken. Als je echt op het strand wil liggen dan houd ik van eilanden, dat je op verschillende plaatsen kunt zijn. Curaçao, Aruba, Ibiza enzovoort, dat is genieten.”

Naar Ibiza ga je toch maar met één doelstelling: feesten?
“Dat hoeft dus niet altijd. Ik ben een paar keer achter elkaar op Ibiza geweest en ik ben er nooit uitgegaan. Hoe ik dat doe? Gewoon. Ibiza staat bekend om feesten, maar als je verder kijkt dan dat, dan zie je dat de natuur op Ibiza ook heel mooi is en dat er heel veel andere leuke plekken zijn die niks met feesten te maken hebben.”

Delen: