Word abonnee

De dag van...

NSW: Anyanwu: ‘Mijn zoon vindt alle sporten leuk’

door: Kelly van Tilborg
22 april 2015

Van 18 tot en met 25 april is het Nationale Sportweek, een landelijk evenement dat een week lang sporten in de etalage zet. De sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Wij volgen deze hele week ambassadeurs van de Nationale Sportweek en vandaag is het de beurt aan bokser Innocent Anyanwu.

Jij zet jezelf deze week in voor de Nationale Sportweek. Wat ga je allemaal doen?
“Ja, dat klopt. Ik ben sinds 2010 ambassadeur van de Sportweek en het bevalt me erg goed. Vrijdag zijn ook nog eens de Koningsspelen. Kinderen kunnen dan de hele dag sporten en ik ga die dag clinics geven op scholen. Eén van die bassischolen is de school van mijn zoontje, dus dat vind ik erg leuk. Ik geef trouwens niet alleen boksclinics, hoor. Ik voetbal bijvoorbeeld ook.”

‘Als je meerdere sporten afwisselt, kom je er ook achter wat je niet leuk vindt

Met zo’n sportieve vader zal je zoontje vast ook al een fanatieke sporter zijn lijkt me?
“Ha, zeker. Hij heeft al meegedaan aan de Dam- tot Damloop, dat vond hij echt superleuk. Hij bokst nog niet, want hij is pas zes jaar, maar hij doet wel heel veel andere sporten. Voetballen, rennen, fietsen, hij vindt alles leuk!”

Zo vader, zo zoon dus.
“Klopt, zelf houd ik mezelf ook bezig met meer dan alleen sporten. Ik loop hard,, fiets, zwem, voetbal. Eigenlijk vind ik ook alle sporten wel leuk. Het is belangrijk om alle sporten een keer te proberen. Je hebt heel veel verschillende spieren in je lichaam en ik denk dat het goed voor je is om te ervaren hoe bepaalde spieren werken. Als je meerdere sporten afwisselt dan kom je er ook achter wat je leuk vindt en wat niet.”

‘Kinderen kunnen veel van sport leren, zoals samenwerken’

Hoe belangrijk vind jij het dat kinderen sporten?
​“Heel belangrijk. Kinderen zitten op school om te leren, maar het is ook belangrijk dat ze hun energie kwijt kunnen. Sport is daar een goed middel voor. Kinderen kunnen veel leren van sport, zoals samenwerken. Zelf heb ik een sportopleiding gevolgd en geef ik sportles aan kinderen. Op die manier hoop ik kinderen te motiveren.” 

Zijn er eigenlijk sporten die jij nog nooit gedaan hebt?
“Pfoe, eens even goed denken. Ik heb echt al heel veel verschillende sporten uitgeprobeerd en ik vind ze bijna allemaal leuk. Ik heb nog nooit een autosport beoefent, dus als ik de kans krijg wil ik dat zeker een keer doen.”

Delen: