Word abonnee

De dag van...

NSW: Cabout: ‘Gouden medaille nemen ze me nooit meer af’

door: Kelly van Tilborg
20 april 2015

Van 18 tot en met 25 april is het Nationale Sportweek, een landelijk evenement dat een week lang sporten in de etalage zet. De sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Wij volgen deze hele week ambassadeurs van de Nationale Sportweek en vandaag is het de beurt aan waterpoloster Mieke Cabout.

Mieke, jij had de eer om de fakkel te dragen tijdens de opening van de Nationale Sportweek. Hoe was dat?
“Dat was echt super leuk! Het is nu het derde jaar dat ik ambassadeur ben van de Sportweek en ik vind het bijzonder dat ik die fakkel mocht dragen. Ha, ik heb ook even een selfie gemaakt met de fakkel. Het doet je toch ook een beetje denken aan de Olympische Spelen hè?”

'De motivatie werd steeds minder en dan wordt het heel zwaar'

Maar een fakkel dragen tijdens de Olympische Spelen zit er voor jou niet meer in..
“Dat klopt. Ik ben heel lang international geweest maar ben gestopt. Ik was zeventien toen ik bij het Nederlands team kwam en vond het wel mooi geweest. De motivatie werd steeds minder en ik kan je vertellen dat het dan heel zwaar wordt. Gelukkig heb ik wel een gouden medaille op zak, die nemen ze nooit meer af. Die neem ik ook altijd mee tijdens de Sportweek.”

Waarom dan?
“Op die manier hoop ik een boodschap over te kunnen brengen en mensen te inspireren. Dat als je heel hard traint en er echt voor gaat, je zoiets moois kunt bereiken.”

Weer even over de Sportweek gesproken. Hoe ziet jouw programma eruit?
“Zaterdagochtend zat ik in de uitzending van Zappsport, die al in het teken stond van de Nationale Sportweek. ’s Middags heb ik de opening van de Sportweek verzorgd in Doetinchem en tijdens die opening werden er ook veel verschillende sporten gedemonstreerd. Van boksen tot turnen en van schaken tot voetbal. Morgenavond ben ik aanwezig bij een volleybalvereniging in Nieuwkoop. Daar wordt een open training gegeven waar iedereen dus welkom is. De bedoeling van de Sportweek is ook dat mensen de weg naar sport gaan vinden en op deze manier hopen we dat makkelijker te maken. Zaterdag geef ik trouwens ook nog een waterpolo-clinic. Pfoe, ik heb het er maar druk mee, ha.”

'Ik heb het druk genoeg met alles'

Het thema van de Sportweek is ‘Neem je mee’. Jij nam tijdens de opening Nick van Nick & Simon mee. Kun je dat eens uitleggen?
“Nick is ambassadeur van de schaakbond en er is toen besloten om ons te koppelen. Op die manier heeft hij ook zijn steentje bijgedragen aan de Sportweek en het was ook nog eens erg leuk!”

Je bent gestopt als international, maar volgens mij zit je verder niet stil, toch?
“Nee, alles behalve! Ik heb een master gezondheidswetenschappen gedaan en vorig jaar ben ik afgestudeerd. Ik ben nu dus gewoon aan het werk (red. Bij MoodFood als onderzoeker naar voeding). Daarnaast ben ik ook nog actief als sportpromotor bij waterpolo en speel ik ook nog in de hoogste divisie bij waterpolo. Ik heb het dus druk genoeg!”

Dan wens ik jou namens Helden heel veel succes en natuurlijk heel veel plezier tijdens de Sportweek!
“Dank je wel. Dat komt wel goed!” 

Delen: