Word abonnee

Held van de week

Held van de maand: Kirsten Wild

door: Kelly van Tilborg
2 maart 2015

Kirsten Wild is door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Maand februari. De baanwielrenster dankt deze overwinning aan haar knappe prestaties op de WK baanwielrennen. Op het onderdeel scratch pakte zij de gouden medaille en op het omnium wist zij een bronzen medaille te behalen.

Van Held van de Week naar Held van de Maand. Gefeliciteerd!
“Dank je wel. Ik vind het grappig en leuk dat zoveel mensen op mij gestemd hebben. Ik had het niet verwacht eigenlijk. Mathieu van der Poel was ook genomineerd en hem vind ik echt een held. Hij deed voor de eerste keer mee bij de profs en hij wint gelijk. Dat vind ik echt knap. Maar zijn prestatie was misschien al wel een beetje weggezakt.”

Je hebt met een grote voorsprong de competitie gewonnen. Betaal jij mensen om op je te stemmen?
“Ha, nee dat heb ik niet gedaan. Ik heb het zelf wel op Twitter gezet, maar niet meer dan dat. Ik zit, denk ik, gewoon nog vers in de gedachten bij mensen.”

'Woensdag begint het gewone leven weer'

Er is veel op je afgekomen de afgelopen weken. Ben je inmiddels al een beetje bijgekomen?
“Ik ben zaterdag teruggekomen uit Parijs samen met mijn vriend. Toen ik thuis kwam stond heel het huis vol met vrienden en familie. Mijn vriendinnen hadden een surpriseparty georganiseerd. Dat was echt heel erg leuk. Vorige week was ik nog best moe van alles, maar nu ben ik officieel bijgekomen. Woensdag gaan we weer trainen, dan begint het gewone leven weer.”

Het lijkt me best wel gek om terug te keren in Nederland als wereldkampioen.
“Ja, maar eigenlijk verandert het helemaal niet zoveel. Ik moet helaas nog steeds wachten voor een rood stoplicht en ook nog steeds hard trainen om een wedstrijd te winnen. Natuurlijk is het wel een heel coole gedachte en ben ik erg trots. Soms denk ik ook weleens: hoeveel mensen zijn er eigenlijk wereldkampioen? Niet zoveel. Ik sta toch mooi in dat rijtje.”

'Mijn gouden medaille zit nog steeds in een plastic tasje, ha'

En die gouden medaille dan, dat symboliseert wel echt je knappe prestatie.
“Natuurlijk is dat erg mooi. Ik moet alleen eerlijk zeggen dat die nu nog steeds in een plastic tasje zit, ha. Ik heb echt nog geen tijd gehad om al mijn spullen uit te pakken. Ik moet hem eigenlijk wel een mooi plekje geven hè? Ik heb een kamer waar mijn hometrainer staat en ik heb daar echt een hekel aan. Ik denk dat ik hem in het zicht hang van mijn hometrainer. Als ik dan aan het trainen ben en ik kijk naar die medaille dan weet ik waar ik het voor doe. Dat werkt denk ik wel motiverend.”

Wat ga je de komende dagen nog allemaal doen?
“Ik vind het echt heerlijk om weer lekker thuis te zijn. De afgelopen tijd ben ik zoveel van huis weggeweest, dat ik echt kan genieten van het liggen op mijn eigen bank. Ik moet ook wat was inhalen, dat is minder. Woensdag begin ik weer gewoon met trainen, maar nu eerst nog even genieten.”

En hoe ziet het programma er voor jou verder uit?
“Half maart staat de Ronde van Drenthe op het programma. Ik stroom eigenlijk halverwege het wegseizoen in. De andere meiden zijn al langere tijd aan het trainen. Ik train ook wel, maar de baan is toch anders. In juni moet ik ook nog even terug naar de baan, omdat ik mezelf moet kwalificeren voor wereldbekerwedstrijden. Daar moet ik punten halen voor de Olympische Spelen. Daarnaast heb ik deze week nog een gesprekje met mijn trainer om even alles op een rijtje te zetten.”

Dan wens ik jou namens heel Helden heel erg veel succes de komende tijd!
“Dank je wel. Jullie ook heel erg bedankt!”

Delen: