Word abonnee

Voetbal

Toornstra: ‘Het begint bij hard werken en geloven’

ANP

Voetbal

Toornstra: ‘Het begint bij hard werken en geloven’

24 juli 2017
3 tot 8 minuten lezen

Nog niet zo lang geleden was hij vakkenvuller bij de plaatselijke Dirk van den Broek. Hij studeerde ook fiscale economie. En nu is Jens Toornstra een belangrijke schakel bij landskampioen Feyenoord en international. De middenvelder schudde afgelopen seizoen alle vooroordelen van zich af.

De prestaties in De Kuip van Jens bleven ook buiten Nederland niet onopgemerkt. Verschillende clubs toonden interesse. Toch koos hij ervoor om Feyenoord trouw te blijven. De middenvelder tekende een nieuw contract tot 2021. “Er was interesse, maar als ik naar het buitenland was gegaan, had ik mijn dochter ook nagenoeg niet meer kunnen zien. Daarbij was het aanbod van Feyenoord goed, dus de keuze was vrij makkelijk.”

Je bent 28. Een transfer naar het buitenland was misschien wel nu of nooit?
“Klopt. En dan kies ik voor m’n dochter. Kort na het seizoen was het al duidelijk dat ik bij Feyenoord wilde blijven. Ik koos voor zekerheid. Maar ook omdat ik het hier heel erg naar m’n zin heb. We zijn kampioen geworden en gaan nu Champions League spelen, dat wil ik graag meemaken en daar ga ik van genieten.”

‘Een transfer naar het buitenland is ook huis nog geen afgesloten hoofdstuk’

Tekst gaat verder onder de foto

Is het bij jou ook een beetje: oost west, thuis best? De jongen uit ter Aar hoeft niet ineens in een grote Europese stad te wonen?
Lachend: “Dat ook wel. Ik hoor genoeg verhalen van spelers die naar het buitenland zijn gegaan. Het lijkt er allemaal wel heel mooi, maar dat is het niet altijd. Zeker als je niet speelt. Dan zit je daar maar in je eentje. Hier heb ik tenminste al m’n vrienden en familie. Een transfer naar het buitenland is ook heus nog geen afgesloten hoofdstuk. Als er wat moois komt, ga ik erover nadenken. Maar van mij hoeft het gewoon niet per se.”

Dan maar het hoogtepunt van vorig seizoen evenaren?
“Tja, ik denk dat dat niet zomaar wordt geëvenaard, maar we gaan ons best doen. Het begint bij hard werken en geloven.”

Helden Magazine

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: