Word abonnee

Voetbal

Toornstra: ‘Het begint bij hard werken en geloven’

ANP

Voetbal

Toornstra: ‘Het begint bij hard werken en geloven’

24 juli 2017
2 tot 7 minuten lezen

Nog niet zo lang geleden was hij vakkenvuller bij de plaatselijke Dirk van den Broek. Hij studeerde ook fiscale economie. En nu is Jens Toornstra een belangrijke schakel bij landskampioen Feyenoord en international. De middenvelder schudde afgelopen seizoen alle vooroordelen van zich af.

De prestaties in De Kuip van Jens bleven ook buiten Nederland niet onopgemerkt. Verschillende clubs toonden interesse. Toch koos hij ervoor om Feyenoord trouw te blijven. De middenvelder tekende een nieuw contract tot 2021. “Er was interesse, maar als ik naar het buitenland was gegaan, had ik mijn dochter ook nagenoeg niet meer kunnen zien. Daarbij was het aanbod van Feyenoord goed, dus de keuze was vrij makkelijk.”

Je bent 28. Een transfer naar het buitenland was misschien wel nu of nooit?
“Klopt. En dan kies ik voor m’n dochter. Kort na het seizoen was het al duidelijk dat ik bij Feyenoord wilde blijven. Ik koos voor zekerheid. Maar ook omdat ik het hier heel erg naar m’n zin heb. We zijn kampioen geworden en gaan nu Champions League spelen, dat wil ik graag meemaken en daar ga ik van genieten.”

‘Een transfer naar het buitenland is ook huis nog geen afgesloten hoofdstuk’

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: