Word abonnee

Held van de week

Held van de Maand mei

door: Kelly van Tilborg
4 juni 2015

De afgelopen maand konden de lezers van Heldenonline.nl elke week stemmen op hun favoriete sportheld. Wij hebben nu de vier Helden van de Week op een rijtje gezet en zijn benieuwd wie volgens jou de titel Held van de Maand mei verdient.

Dafne Schippers
Het stond te boek als een magische grens. Op de 100 meter bij de FBK Games in Hengelo dook Dafne Schippers onder de elf seconden. Haar 10,94 betekende een fenomenaal Nederlands record.

Barbara: “Dit was weer een unieke prestatie van Dafne. Zij blijft elke keer weer verbazen. Ik heb het gevoel dat die vrouw nog lang niet haar top heeft bereikt, dat er nog veel meer in zit. Dafne is echt de koningin van de atletiek op dit moment.”

Niek Kimmann
BMX'er Niek Kimmann won de wereldbekerwedstrijd BMX op Papendal. De 18-jarige Nederlander is eerstejaars senior en maakte vorig jaar indruk door wereldkampioen te worden bij de junioren.

Barbara: “Niek Kimmann is de ster van het BMX'en aan het worden. Fantastisch dat hij in zijn eerste seizoen al direct zo'n topprestatie weet te leveren, en dat ook nog eens een keer voor eigen publiek. We moeten hem zeker in de gaten gaan houden komende jaren!”

FC Groningen
Albert Rusnák maakte, op aangeven van Jarchinio Antonia, voor FC Groningen het verschil in de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Voor de Noorderlingen is het de eerste keer in de geschiedenis van de club dat ze de beker wisten te winnen.

Barbara: “Groningen, met Rusnák als uitblinker, was de verdiende winnaar. Ik was vooral onder de indruk van het feest dat de supporters van beide clubs op de tribunes vierde. Zoals een bekerfinale gevierd hoort te worden.”

Den Bosch
Brabant is dé hockeyprovincie. Net als bij de mannen bleef ook bij de dames de landstitel beneden de rivieren. Aan de hand van aanvoerder Maartje Paumen werd de club voor de zestiende keer (in achttien jaar tijd) kampioen. SCHC werd in twee duels verslagen.

Barbara: “Het was prachtig om te zien hoe Maartje haar jonge, onervaren ploeggenoten roemde. 'Super trots' was ze. Ik weet zeker dat die jonge ploeggenoten ook Maartje dankbaar zijn. Wat een mentor om te mogen hebben.”

Delen: