Word abonnee

Held van de week

Held van de Week: Nederlands Fed Cup-team

door: Kelly van Tilborg
22 april 2015

Het Nederlandse Fed Cup-team is door de bezoekers van Helden Online gekozen tot Held van de Week. Met 52% procent van de stemmen lieten Kiki Bertens, Michaëlla Krajicek, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp turnster Sanne Wevers en Philip Cocu achter zich. Helden Online sprak met kopvrouw Kiki Bertens.

Gefeliciteerd, jullie zijn door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Week!
“Dank je wel! Heel erg leuk. Mooi om te zien dat onze prestatie gewaardeerd wordt door het grote publiek.”

Dankzij jullie is het Nederlandse Fed Cup team sinds 1998 weer terug in de Wereldgroep, dat is een hele prestatie!
“Dat kun je wel zeggen. We hebben er met hele team heel hard voor gewerkt en hebben een leuk weekend gehad. Het is mooi dat we het op deze manier hebben afgesloten.”

'Wij zijn een heel hecht team en iedereen heeft het beste met elkaar voor' 

Jij zette Nederland twee keer op voorsprong, hoe kijk je terug op je eigen wedstrijden?
“Met een heel goed gevoel. Op trainingen ging het de laatste tijd erg lekker, maar tijdens wedstrijden vielen de resultaten steeds tegen. Het is dus mooi dat het afgelopen weekend tijdens de Fed Cup wel is gelukt. Ik heb twee speelsters uit de top 50 verslagen, dat geeft mij ook veel vertrouwen richting de komende toernooien. Australië werd vooraf gezien als de grote favoriet, maar daar zijn wij als team goed mee omgegaan. Wij horen nu bij de beste acht van de wereld, maar qua ranking zou je dat niet zeggen.”

Wat is de kracht van jullie team?
“Wij zijn een heel hecht team en iedereen heeft het beste met elkaar voor, zowel de meiden als de staf. Iedereen kijkt er ook altijd naar uit om weer samen te zijn. Jammer genoeg komen we pas in februari weer samen, maar we zien en spreken elkaar wel regelmatig.”

Vooral de wedstrijd tussen Arantxa Rus en Jarmila Gajdosova was erg spannend. Hoe spannend was het op de bank?
“Ha, pfoe, dat was niet normaal spannend. We leefden zo met Arantxa mee en het was echt niet goed voor je hart. Gelukkig heeft ze de wedstrijd heel knap omgedraaid. Ze heeft een 6-0, 2-0 achterstand omgebogen tot een zege: 6-0, 7-5, 7-5. Iedereen was zo blij!”

'Natuurlijk is er champagne op tafel gekomen'

Dat is begrijpelijk. Hebben jullie een leuk feestje gevierd?
“Als de wedstrijden afgelopen zijn, komt alle adrenaline bij iedereen eruit en stort iedereen in. Alle spanning valt dan van je af. We hebben daarna wel met iedereen wat gegeten en natuurlijk is er champagne op tafel gekomen, ha!”

Hoe zien jouw komende weken eruit?
“Ik speel de komende weken veel toernooien, allemaal in voorbereiding op Roland Garros. Ik heb het dus best druk, maar ik weet waar ik het allemaal voor doe!”

Dan wens ik jou namens Helden heel veel succes de komende weken!
“Dank je wel, dat komt goed!” 

Delen: