Word abonnee

Voetbal

Frenkie de Jong: ‘Steun & toeverlaat’

David Meulenbeld

Voetbal

Frenkie de Jong: ‘Steun & toeverlaat’

door: Advertorial
5 november 2018
6 tot 11 minuten lezen

De carrière van Frenkie de Jong (21) gaat als een speer. Maar ook buiten het veld heeft de speler van Ajax en het Nederlands elftal zijn zaken op orde. Wendy Rommedahl, de vrouw van ex-voetballer Dennis Rommedahl, begeleidt de voetballer en zijn vriendin Mikky Kiemeney daarin namens Van Lanschot. “Elke fase van hun carrière doorlopen we samen.”

“Met mijn zaakwaarnemer Ali Dursun regel ik alle voetbalgerelateerde zaken. Maar mijn bankzaken regelt Wendy,” zegt Frenkie de Jong. “Ik speelde bij Willem II, was nog niet bezig met mijn financiële situatie, toen de vader van Mikky ons adviseerde eens met Wendy Rommedahl bij Van Lanschot te gaan praten. In het gesprek legde Wendy uit wat ze voor mij en Mikky kon betekenen. Dat voelde meteen goed.”
Wendy: “Als voetballer is je carrière eigenlijk maar kort. Met Frenkie en Mikky ben ik nu al bezig met hun vermogensopbouw voor later.”
Mikky: “Toen Frenkie net de stap naar Ajax ging maken, kwamen er allerlei vragen op ons af. Waar gaan we wonen? Gaan we huren of kopen? Wendy heeft ons bij deze zaken geholpen. Inmiddels heeft Frenkie al zijn tweede appartement gekocht, een goede investering.”
Wendy: “Bij zulke stappen denk ik mee. Wat ben je kwijt aan huren en aan kopen? Is het een slim moment om te kopen? En waar voelen Frenkie en Mikky zich het prettigst bij?”
Frenkie: “Soms denk ik: ik ben pas 21, wat is het snel gegaan. Het is fijn dat ik mensen om me heen heb die ik vertrouw en die me met dit soort zaken helpen.”

Champions League

Als de vrouw van ex-voetballer Dennis Rommedahl weet Wendy als geen ander wat het stel meemaakt. “Ik heb Champions League-ervaring in twee verschillende werelden. In de financiële wereld bij Van Lanschot, maar ik heb ook jarenlang het leven geleid van de vrouw van een topsporter.”
Frenkie: “Wendy is niet alleen onze financiële gids, hoewel dat natuurlijk de specialiteit is van Van Lanschot, maar ze is iemand die we voor alles kunnen raadplegen. We hebben heel fijn persoonlijk contact met haar. En ze is altijd bereikbaar, ook als we op zondagavond wat willen regelen.”

Wendy: “Wat ik leuk vind aan Frenkie en Mikky is dat ze zelf heel goed meedenken. Het is ook heel herkenbaar voor me. Als geen ander weet ik dat een voetbalcarrière kort is, in principe moet Frenkie het in vijftien jaar verdienen. Van het aankopen van een huis tot het beginnen met beleggen, we doorlopen elke fase samen. Bij Van Lanschot is alle kennis in huis, daarom vind ik het zo fijn om hier te werken. Ik ben de vertrouwenspersoon van Frenkie en Mikky en heb de regie, maar ik roep de hulp in van specialisten die op dat moment nodig zijn. Zo kunnen we maatwerk leveren.”

Tekst gaat verder onder de foto

Frenkie de Jong, Mikky Kiemeney en Wendy Rommedahl

Inmiddels lonkt ook het buitenland voor Frenkie en Mikky. In de zomer gonsde het al van de transfergeruchten. En ook daarover kan Wendy meepraten. In de ruim negentien actieve voetbaljaren van haar man woonde ze met het gezin in Nederland, Engeland, weer in Nederland, Griekenland en Denemarken.
Wendy: “Ik heb vaak zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden op financieel en fiscaal gebied. Met die ervaring kan ik Frenkie en Mikky nu helpen. Waar gaan ze wonen? Op welke kleine lettertjes moeten ze letten voordat ze een handtekening zetten bij een koopcontract? Hoe werkt het met de belasting? Frenkies zaakwaarnemer Ali en ik hebben altijd contact als dat nodig is. We hebben hetzelfde doel voor ogen: het beste voor de speler.”

Mentor

Niet alleen voor Frenkie, maar ook voor Mikky speelt Wendy een belangrijke rol.
Frenkie: “Wendy praat veel met Mikky, ze weet ook hoe het voor haar is, heeft het zelf meegemaakt met Dennis.”
Mikky: “Ik regel de kleine dingen voor Frenkie, zoals de verhuur van zijn appartement. Daar helpt Wendy me bij. Maar we hebben ook contact over andere dingen: wat doe je de hele dag als je in het buitenland woont en je vriend voetbalt? Ze is een beetje mijn mentor.”
Wendy: “In de carrière van Dennis was ik zijn steun en toeverlaat. Dat is Mikky nu voor Frenkie. Ze bouwen samen iets moois op. Dat laat ik Mikky ook inzien.”

Frenkie: ‘Ik zit nu goed op mijn plek bij Ajax. Wat er in de toekomst gebeurt, zien we vanzelf’

Maar wie denkt dat Mikky haar leven volledig in het teken van Frenkie stelt, heeft het mis. Zelf was ze tophockeyster, ze debuteerde in dames 1 van Den Bosch. Inmiddels heeft ze andere ambities.
Mikky: “Van jongs af aan roep ik al dat ik ooit een modemerk wil beginnen, een bedrijf in jongenskleding. Ik heb een modeopleiding gevolgd en wil nog een vervolgopleiding doen. Ook in het buitenland zijn er genoeg interessante studies. Wendy bood laatst al aan om hier bij Van Lanschot eens te praten met wat mensen voor advies.”

Wendy: “Wij hebben veel ondernemers als klant. Die kunnen met Mikky een kop koffie drinken en haar vertellen over hun ervaringen en praktische handvatten geven.”
Frenkie: “Het is leuk dat Mikky zulke ambities heeft. Stel: we zitten in het buitenland en Mikky heeft niks te doen, ze spreekt de taal niet, en zit de hele dag alleen thuis. Ze moet ook haar eigen leven leiden. Het is voor mij al een groot voordeel dat Mikky ook topsporter is geweest. Een dag voor de wedstrijd begrijpt ze dat ik thuis wil blijven, wil rusten en goed wil eten. Ze zal niet voorstellen om dan even gezellig uit eten te gaan.”

Onafhankelijk

En hoe het leven van Frenkie en Mikky er over vijftien jaar uitziet? Het stel heeft dromen genoeg.
Mikky: “Ik hoop dat we dan in mooie landen hebben gewoond en nieuwe talen hebben geleerd. En ik wil mijn kledingmerk hebben opgebouwd.”
Frenkie: “Qua financiën hoop ik dat we dan onafhankelijk zijn. Ik hoop ook dat ik dan nog voetbal en dat we tegen die tijd kinderen hebben. Ik zit nu goed op mijn plek bij Ajax. Wat er in de toekomst gebeurt, zien we vanzelf.”

Helden Magazine 44

Het verhaal van Frenkie de Jong komt voort uit Helden Magazine 44 waar Kjeld Nuis de cover siert. Nuis is de Held van het Jaar geworden. De tweevoudig olympisch kampioen kent ook de andere kant van de medaille.

Verder in de 44ste editie van Helden, Tom Dumoulin over zijn successen, de Tour en de Giro, Virgil van Dijk de aanvoerder van het vernieuwde Oranje en Liverpool, schorttrackster Suzanne Schulting, tennisster Kiki Bertens, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen Niki Terpstra, handbalster Yvette Broch, schaatser Sven Kramer, de successen van de Nederlandse sportvrouwen, zwemmer Nyls Korstanje, bokser Peter Müllenberg, voetballer Davy Klaassen, en Raymond van Barneveld ging in gesprek met Victoria Koblenko.

Krijg jij geen genoeg van alle inspirerende sportverhalen? Kies het abonnement dat bij jou past én wordt abonnee. Zo ontvang je telkens de nieuwste edities op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Wil je een Helden Magazine cadeau doen? Het is ook mogelijk om een abonnement cadeau te doen, deze abonnementen lopen automatisch af. Daarnaast zijn de recentste exemplaren ook gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Delen: