Word abonnee

Zwemmen

Nyls Korstanje: ‘Als een vis…’

David Meulenbeld

Zwemmen

Nyls Korstanje: ‘Als een vis…’

door: Renate Verhoofstad
6 november 2018
2 tot 7 minuten lezen

Nyls Korstanje (19) stond op elfarige leeftijd al in de schijnwerpers. Hij zwom de jeugdrecords van Nederlands beroemdste zwemmer Pieter van den Hoogenband uit de boeken. Volgens bondscoach Marcel Wouda druipt het talent er vanaf. Na het behalen van zijn vwo-diploma vertrok hij deze zomer met een beurs op zak naar Amerika. Definitief onder moeders rokken vandaan. Als student engineering aan NC State University wil Nyls zich de komende jaren zowel als mens én als zwemmer verder ontwikkelen. De Olympische Spelen van 2020 in Tokio zijn het doel.

‘Het is weleens lastig om als de nieuwe Pieter te worden gezien. Maar het is ook een eer om met zo’n grote sporter vergeleken te worden’

Raspaardje

Dat Nyls een raspaardje is, liet hij al zien tijdens de NK in 2015, waar hij zich als junior zomaar wist te plaatsen voor de EK senioren. De Europese bond vond hem uiteindelijk nog te jong en dus ging het feest niet door. Dat was een domper uiteraard, maar geen halszaak. Want wat in het vat zit verzuurt niet, wist Nyls ook. Dit jaar volgde de definitieve bevestiging dat hij het ook bij de senioren kan; winnen. Hij werd Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag én op de 100 meter rugslag.

Tekst gaat verder onder de foto

Nils Korstanje

Helden Magazine 44

Het eerste gedeelte van het verhaal van Nyls Korstanje komt voort uit Helden Magazine 44 waar Kjeld Nuis de cover siert. Nuis is de Held van het Jaar geworden. De tweevoudig olympisch kampioen kent ook de andere kant van de medaille.

Verder in de 44ste editie van Helden, Tom Dumoulin over zijn successen, de Tour en de Giro, Virgil van Dijk de aanvoerder van het vernieuwde Oranje en Liverpool, schorttrackster Suzanne Schulting, tennisster Kiki Bertens, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen Niki Terpstra, handbalster Yvette Broch, schaatser Sven Kramer, de successen van de Nederlandse sportvrouwen, bokser Peter Müllenberg, voetballer Davy Klaassen, Raymond van Barneveld ging in gesprek met Victoria Koblenko, en Frenkie de Jong en vriendin Mikky ontmoeten Wendy Rommedahl.

Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine 44! Wil je geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: