Word abonnee

Held van de week

Held van de Week: Sjinkie Knegt

door: Kelly van Tilborg
19 maart 2015

Sjinkie Knegt is door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Week. Met 64% liet hij Wout Poels en Max Verstappen achter zich. Knegt dankt zijn uitverkiezing aan het feit dat hij afgelopen weekend in Moskou wereldkampioen shorttrack is geworden. Helden Online sprak met Knegt.

Gefeliciteerd! Wereldkampioen én je bent bij ons Held van de Week geworden.
“Dank je wel! Oh, echt? Leuk! Nog een keer bedankt dan.”

Je bent wereldkampioen shorttrack. Hoe voelt dat?
“Ha, voor mij voelt het eigenlijk niet heel veel anders dan daarvoor. Maar het is natuurlijk wel super speciaal dat ik wereldkampioen ben. In deze discipline is dat niet heel makkelijk, dus dat het mij is gelukt is erg mooi.”

'Voor mij was dit de eerste keer dat ik écht in de positie kwam om wereldkampioen te worden, en dan lukt het me ook nog'

Kun je ons eens meenemen naar het moment dat je over de finishlijn kwam?
“Ik wist van tevoren dat, als ik de eerste was die over de lijn zou komen, ik wereldkampioen zou zijn. Als het ook daadwerkelijk lukt dan is dat echt een moment van euforie.”

Ga je het wereldkampioenschap nog vieren?
“Op dit moment heb ik daar niet echt plannen voor. Ik ga eerst even goed uitrusten en bijkomen van alles.”

Is het wereldkampioenschap het mooiste moment uit je carrière?
“Ja, dat denk ik wel. Het is in deze sport niet makkelijk om wereldkampioen te worden. Er zitten mannen tussen die al een aantal jaar meerijden en die altijd maar vierde of vijfde worden. Voor mij was dit de eerste keer dat ik écht in de positie kwam om wereldkampioen te worden, en dan lukt het me ook nog. Dat is fantastisch!”

'Komende weken in het teken van de babykamer in orde maken

Je wordt dit jaar ook nog eens voor het eerst vader. Jij hebt echt een fantastisch jaar!
“Dat kun je wel zeggen. Sportief gezien heb ik natuurlijk een geweldig jaar gehad. Ik heb een aantal wereldbekermedailles gewonnen, ben Europees kampioen geworden in eigen land en nu natuurlijk het wereldkampioenschap. En ja, dan word ik dit jaar ook nog voor de eerste keer vader. Het kan bijna niet mooier.”

Heb je nog plannen voor de komende weken?
“Ha, die staan vooral in het teken van de babykamer in orde maken. Dat moet natuurlijk ook gewoon gebeuren en daar heb ik nu genoeg tijd voor.” 

Delen: