Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 16-3

door: Barbara Barend
16 maart 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer wereldkampioen shorttrack Sjinkie Knegt, wielrenner Wout Poels en coureur Max Verstappen.

Sjinkie Knegt
Met een knappe eindspurt op de 3000 meter kroonde Sjinkie Knegt zich tot de nieuwe wereldkampioen shorttrack. De Fries maakte het ongelooflijk spannend in Moskou. Na een diskwalificatie op de kilometer gaf niemand nog wat om zijn kansen. Behalve Knegt zelf. Na een snelle rekensom bleek dat winst op de 3 kilometer voldoende kon zijn. Dat bleek.

Barbara: “Ik schreef al eerder dat Sjinkie een buitengewoon fenomeen is. De manier waarop hij onder druk koel kan blijven, is ongekend. Shorttrack groeit de laatste jaren in Nederland enorm dankzij de nieuwe helden die de sport voortbrengt. Een nieuwe held die na Europees kampioen nu ook wereldkampioen is.”

Wout Poels
Op vijf kilometer voor de streep van de vierde etappe in de Tirreno-Adriatico sprong Wout Poels weg. Vlak voor de streep keek de renner van Team Sky nog eens achterom. Geen Nibali, geen Quintana, geen Rodriquez, geen Mollema, geen Contador. Poels solleerde in de rit naar Castelriamondo naar de zege. En naar de leiderstrui. Een dag later, in de sneeuw, moest hij die echter weer afstaan aan Quintana.

Barbara: “Wout blijft maar groeien als renner. In Engeland, bij Sky, zijn ze lyrisch over hun nieuwe aanwinst. 'Zege Poels bewijst dat Sky niet langer een 'one trick pony' is', kopte The Guardian zelfs. Ik denk dat Wout hoge ogen gaat gooien dit seizoen.”

Max Verstappen
Debuteren op 17-jarige leeftijd in de Formule 1. Het is een ongekende prestatie. Verstappen deed het simpelweg goed in zijn eerste weekeinde. Een klein foutje in de kwalificatie, maar toch een knappe, elfde startplek. In de race kende hij een fenomenale start en lag hij zelfs even zesde, totdat de techniek hem jammerlijk in de steek liet. Die WK-punten komen vanzelf.

Barbara: “Ik was enorm onder de indruk van de manier waarop Max omging met alles wat er in Australië op hem af kwam. Net als Sjinkie een koele kikker onder druk. Dat is wat winnaars nodig hebben en Max gaat een winnaar worden.”

Delen: