Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week 19-09

door: Barbara Barend
19 september 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara wielrenster Ellen van Dijk, atlete Marlou van Rhijn en honkballer Kalian Sams.

Ellen van Dijk
Ellen van Dijk werd afgelopen week Europees kampioen op de tijdrit. De 29-jarige wielrenster, die tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, amper een maand geleden, door een stuurfout een medaille misliep, eindigde voor landgenoot Anna van der Breggen. De Russische Olga Zabelinskaja pakte het brons.

De voorbereiding op het Europees kampioenschap verliep niet bepaald vlekkeloos voor Van Dijk. De Nederlandse voelde zich niet topfit en twijfelde zelfs of ze wel van start ging. Na afloop zei ze daar het volgende over. “Ik voelde me niet topfit, maar omdat ik niet daadwerkelijk ziek was, ben ik toch vertrokken. Achteraf ben ik daar blij mee, want ik bleek vandaag sterk genoeg om te winnen.” 

Volgende maand komt Ellen ook nog in actie tijdens het wereldkampioenschap in Qatar.

Marlou van Rhijn
Marlou van Rhijn deed het geweldig op de Paralympische Spelen. De 'Blade Babe' won in Rio de Janeiro zowel de 100 als de 200 meter. In Londen won ze ook de 200 meter, maar moest ze genoegen nemen met zilver op het koningsnummer. Nu werd het dus twee keer goud.

Naast Van Rhijn presteerde ook de rest van de Nederlandse paralympische equipe ijzersterk. Zo was ook rolstoeltennisster Jiske Griffioen goed voor twee gouden medailles. Ook Jetze Plat nam twee medailles naar huis (goud en brons). Wat te denken van de prestaties van vlaggendraagster Alyda Norbruis (twee keer goud en één keer brons) en zwemster Lisette Bruinsma (vijf medailles (!), twee keer goud, één keer zilver en tweemaal brons). In totaal won Nederland 62 medailles (17x goud, 19x zilver en 26x brons).

Kalian Sams
De Nederlandse honkballers werden zondag voor de 22ste keer in de geschiedenis Europees kampioen. De ploeg van bondscoach Steve Janssen was in Hoofddorp na tien innings met 3-2 te sterk voor Spanje.  

Voor honkballer Kalian Sams werd het een dag om nooit meer te vergeten. Om 16.47 was hij in Den Haag bij de geboorte van zijn zoontje Dean. Enkele uren later stond hij alweer op het honkbalveld. Naar eigen zeggen knalde hij met honderdzestig kilometer per uur richting Hoofddorp. Sams viel in de achtste inning in.    

Delen: