Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 29-08

door: Barbara Barend
29 augustus 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara Jeffrey Herlings, Jasper Cillessen en Churandy Martina.

Jeffrey Herlings
Motorcrosser Jeffrey Herlings maakte dit weekend succesvol zijn rentree op het circuit van Assen. De Brabander heeft niet de ideale voorbereiding gehad op de MX2-race. Hij kon enkele weken niet op de motor door een gebroken sleutelbeen. Aan het begin van de race werd Jeffrey nog als tweede gevlagd. De Amerikaan Thomas Covington was hem voor, maar in de tweede ronde trok de Brabander wel aan het langste eind. Jeffrey heeft door zijn gebroken sleutelbeen enkele races moeten missen. Ondanks deze blessure maakt hij nog steeds een grote kans op de wereldtitel. Jeffrey heeft met 76 punten een voorsprong op zijn Zwitserse concurrent Jeremy Seewer. Een geweldige prestatie.

Jasper Cillessen
Jasper Cillessen heeft een geweldige transfer gemaakt. Hij heeft het Amsterdamse doel ingeruild voor de Spaanse club FC Barcelona. Een droom die voor hem uitkomt. Jasper stond eerst bij NEC onder de lat, maar maakte in 2011 de overstap naar Ajax. In eerste instantie was hij de tweede doelman bij Ajax, maar door een blessure van de eerste keeper, Kenneth Vermeer, werd hij uiteindelijk de eerste keeper van Ajax. Dit leverde nogal wat ophef op en Vermeer vertrok naar Feyenoord. In 2013 had Jasper al een ontmoeting met de Spaanse club. Toen stond hij met Ajax in de Champions League tegenover FC Barcelona. Deze wedstrijd liep niet goed af voor de Amsterdamse club. Nu maar hopen dat Jasper bij zijn nieuwe club wel successen boekt in de Champions League.

Churandy Martina
De altijd optimistische atleet Churandy Martina vloog na de Olympische Spelen meteen door naar de Diamond League-wedstrijden in Lausanne (Zwitserland). En met succes! Hij rende naar een Nederlands record op de 200 meter en won het goud. Deze prijs was zeker verdiend. In Rio verloor Martina op de 200 meter op een tiende een medaille. Als hij deze tijd van de Diamond League had gelopen in Rio had hij winnaar Usain Bolt laten schrikken. Na de verloren race op de Olympische Spelen bleef Martina optimistisch. Hij treurde niet en wilde ook vooral alle mensen bedanken die 's nachts waren opgebleven om zijn wedstrijd te kijken. Toch is de verloren medaille in Rio uitbetaald. Een gouden medaille met een Nederlands record en dat aan het einde van het seizoen. Als het iemand gegund is, is het de altijd optimistische Martina wel.

Delen: