Word abonnee

Wielrennen

Het mysterie Sam Oomen

ANP, Procycle-shots.com

Wielrennen

Het mysterie Sam Oomen

door: Jaap Stalenburg
24 juli 2017
13 tot 18 minuten lezen

In de schaduw van Tom Dumoulin is de pas 21-jarige Sam Oomen hard op weg naam te maken als supertalent voor de grote rondes. De wielrenner van Team Sunweb begint op 19 augustus in Spanje aan zijn eerste grote ronde: de Vuelta. Een gesprek over Giro-winnaar Dumoulin, een Tourdroom en ambities. “Het moet geen obsessie worden, dat slagen als toprenner.”

Tekst gaat verder onder de foto

Ze kijken elkaar weleens verbaasd aan in hun tijdelijke appartementen op 2200 meter hoogte in La Plagne in de Franse Alpen. Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en supertalent Sam Oomen kunnen eigenlijk nog nauwelijks bevatten in welke flow hun Team Sunweb zit na de spectaculaire victorie van Tom Dumoulin in de Giro. Alles wat de ploeg aanraakt, lijkt te veranderen in goud. Een fraaie lijst. De nationale wegtitel voor Ramon Sinkeldam, vier etappezeges in de Tour de France en de bolletjestrui en groene trui dankzij Warren Barguil en Michael Matthews. Met eigenlijk een ploeg die door insiders vooraf was weggezet als B-ploeg, omdat Dumoulin en Kelderman de Tour lieten schieten. Dumoulin bereidt zich voor op World Tour-koersen in Canada en de Binck Bank Tour. Kelderman en Sam Oomen richten zich in de Franse Alpen op de Ronde van Spanje, die op 19 augustus van start gaat. Ver van de Tourhectiek.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

 

Delen: