Word abonnee

Dammen

De Fab Four

Maarten de Groot

Dammen

De Fab Four

24 juli 2017
13 tot 18 minuten lezen

Met wereldkampioen Roel Boomstra, Jan Groenendijk, Martijn van IJzendoorn en Wouter Sipma heeft Nederland vier jonge topdammers. Tussen 1 en 15 oktober strijden ze om de wereldtitel in Estland. Helden maakt kennis met het bijzondere kwartet. “Soms hebben we het over dammen, maar het gaat bij ons vaker over vrouwen.”

Een voor een druppelen ze het gebouwtje binnen. Als de Fab Four compleet zijn, is het tijd voor actie. Er zijn geen muziekinstrumenten te zien en ze luisteren niet naar de namen John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison. Deze mannen heten Roel Boomstra, Jan Groenendijk, Martijn van IJzendoorn en Wouter Sipma en dit fabuleuze viertal blinkt uit op een heel ander vlak; ze zijn dammers. Eens per maand melden de jonge grootmeesters zich op Papendal om drie dagen lang samen te trainen. Het dambord en de witte en zwarte schijven liggen al op tafel te wachten.

Tekst gaat verder onder de foto

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: