Word abonnee

Voetbal

Swart: ‘Ik heb zo hard gehuild om Appie’

Dirk-Jan van Dijk

Voetbal

Swart: ‘Ik heb zo hard gehuild om Appie’

door: Redactie
10 augustus 2017
18 tot 23 minuten lezen

Sjaak Swart is Mister Ajax. Rond zijn club was er de laatste tijd nogal wat aan de hand. Op het veld en ernaast. Zijn Ajax-hart huilt om het verlies van oude kameraden als Johan Cruijff en Piet Keizer. Maar ook om wat Abdelhak Nouri is overkomen.

Tekst gaat verder onder de foto

Ajax heeft buiten het veld een zware periode achter de rug. De iconen van het beste Ajax-elftal uit de geschiedenis, Johan Cruijff en Piet Keizer, overleden kort na elkaar. En deze zomer werd het grote Ajaxtalent Abdelhak Nouri getroffen door hartritmestoornissen met als gevolg daarvan ernstige blijvende hersenschade. Met Cruijff en Keizer heeft oer-Ajacied Sjaak Swart jarenlang gevoetbald, Appie zag hij b i j n a dagelijks op De Toekomst. “Ik zat gelukkig niet te kijken toen hij in elkaar stortte,” verzucht Sjaak. “Dat jongetje was zo fit. Je gaat zoeken naar oorzaken. Appie had een maand ramadan achter de rug, dan ben je leeg. Ze speelden in de bloedhitte. Hij was drie dagen geblesseerd en heeft misschien medicijnen genomen. Ik zou zo graag weten hoe het is gekomen. Ze waren er snel bij om hem te reanimeren.

Het volledige verhaal lezen? Dat kan via Blendle door op onderstaande knop te klikken. Je kunt het magazine ook in de winkel halen óf online bestellen! 

Delen: