Word abonnee

Overig

Wendy Rommedahl: van voetbal- tot zakenvrouw

Neeltje Kleijn

Overig

Wendy Rommedahl: van voetbal- tot zakenvrouw

door: Marlies van Cleeff
16 september 2017
4 tot 9 minuten lezen

Wendy Rommedahl, de vrouw van ex-voetballer Dennis Rommedahl, zet namens Van Lanschot haar ervaring in om voetballers te begeleiden én te behoeden voor mogelijke valkuilen. “Het bestaan van een topvoetballer is prachtig, maar de voetbalwereld is ook keihard. Ik wil spelers laten profiteren van onze ervaring in bijna twintig jaar topvoetbal.”

“Had ik alles wat ik nu weet maar geweten toen Dennis nog actief was. Het was zo fijn geweest als er iemand was geweest die toen had gezegd: ‘Wendy, nu moet je echt even goed opletten.’ Wendy Rommedahl blikt terug op de ruim negentien actieve voetbaljaren van haar man, waarin ze met het gezin in Nederland, Engeland, weer in Nederland, Griekenland en Denemarken woonde. “Ik heb heel vaak het wiel moeten uitvinden op financieel en fiscaal gebied. Het is allemaal steeds goed gekomen, maar ik had het heel fijn gevonden als ik met iemand had kunnen sparren die het zelf ook had meegemaakt. Nu kan ik zelf die rol spelen en voetballers en hun gezinnen helpen op de echt belangrijke momenten.”

FINANCIËN

Wendy en de in Denemarken geboren Dennis leerden elkaar in 2002 kennen toen hij bij PSV voetbalde. De ouders van Wendy waren gastouders voor voetballers van PSV en boden onder meer onderdak aan Klaas-Jan Huntelaar. Klaas-Jan en Wendy raakten bevriend, samen met zijn vriendin Maddy ging ze weleens wat drinken in De Verlenging in het PSV-stadion. En daar ontmoette ze Dennis.

Anderhalf jaar later maakte Dennis een transfer naar Charlton Athletic. Ze trouwden en Wendy zegde haar baan op als financieel adviseur bij Rabobank om haar man naar Engeland te volgen. “Toen begon het circus, het verhuizen naar het buitenland. Bovendien werd ik zwanger, alles kwam tegelijk.”

Dennis had weliswaar een zaakwaarnemer, maar het zakelijke gedeelte en de financiën nam Wendy zelf voor haar rekening. “Een nieuw contract, een nieuw huis, nieuwe verzekeringen, belastingen uitzoeken… De club helpt je met praktische zaken, maar daar zitten ook belangen achter. Dat wat een club aanbiedt hoeft niet altijd het beste te zijn voor een speler. Zeker voor jonge spelers is het heel moeilijk om daar doorheen te kijken.”

GRIEKSE FISCUS

Elk land heeft zijn eigen regels en gebruiken. Dennis en Wendy kozen voor het avontuur toen Dennis ging spelen bij Olympiakos Piraeus. Die club had de gewoonte om alle fiscale zaken voor de spelers te regelen. “Wij vertrouwden erop dat ze dat zorgvuldig zouden doen, want ze deden het al jaren zo voor buitenlandse spelers. Dat bleek helaas geen garantie te zijn.” De Griekse fiscus klopte onverwachts aan: het was toch niet goed geregeld. “Gelukkig had ik in overleg met onze zaakwaarnemer een jurist ingeschakeld bij de contractonderhandelingen, zodat alles goed was vastgelegd. Het papierwerk goed regelen is echt heel belangrijk, dat wordt in het enthousiasme rond een nieuw contract vaak vergeten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Helden Magazine 39

Het verhaal van Maarten Meiners komt voort uit Helden Magazine 39 waar Tom Dumoulin de cover siert. Dumoulin won de Giro en de wereldtitels tijdrijden met de ploeg en individueel. In het extra dikke nummer is er daarnaast volop aandacht voor onder meer de aankomende Winterspelen in Pyeongchang en een terugblik naar het sportjaar 2017.

Verder in de 39ste editie van Helden, Europees kampioen, beste voetbalster van Europa en de wereld Lieke Martens, wielrenster Anna van der Breggen over haar wens: de regenboogtrui, Richard Krajicek over uitvliegende kinderen, coachen en het ABN AMRO WTT, schaatser Sven Kramer, schaatsters Ireen Wüst en Irene Schouten, darter Raymond van Barneveld, voetbaltrainer Peter Bosz, de Nederlandse bobsleemannen, alpineskiër Maarten Meiners,  shorttrackster Suzanne Schulting, oud-keeper Patrick Lodewijks, Henk Grol, Dione Housheer en Anish Giri.

Wil je het hele nummer lezen? Bestel Helden Magazine 39! Wil je geen inspirerende sportverhalen missen van onze Nederlandse sporthelden? Abonneer je nu snel en ontvang de Helden Magazine op je deurmat, voordat het sportblad in de supermarkten te vinden is. Blijf daarnaast op de hoogte van het recentste sportnieuws en leuke winacties door je aan te melden op onze nieuwsbrief en volg ons op onze social mediakanalen.

Delen: