Word abonnee

Held van de week

Wie wordt Held van de Week? 27 juni

door: Barbara Barend
27 juni 2016

Iedere week selecteert Barbara Barend drie mooie of bijzondere sportmomenten. Dit keer nomineert Barbara Sanne Wevers, Jorrit Croon en Inge Dekker.

Sanne Wevers
Ze verbrak het Europees record en dacht zelfs even het wereldrecord te hebben geëvenaard, maar dat laatste bleek toch niet het geval. Sanne Wevers noteerde zondag tijdens het NK turnen in Ahoy een persoonlijke record van 15.650 punten op de balk. Dat was tot voor kort ook het wereldrecord, behaald door de Amerikaanse turnster Simone Biles, maar een uur later, speurend in de statistieken, bleek dat Biles bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden in St. Louis vrijdagnacht 15.700 punten had gescoord. Toch geen evenaring van het wereldrecord dus voor Sanne, maar wel een geweldige prestatie in aanloop naar de Spelen in Rio!

15.650 on beam!!! �� Thanks everyone for the support this weekend! #roadtoriohttps://t.co/uR5J4rswjA

— Sanne Wevers (@SWevers) June 26, 2016

Jorrit Croon
Hij is dé grote verrassing in de olympische hockeyselectie van het Nederlands elftal: Jorrit Croon, pas zeventien jaar jong, gaat mee naar Rio. Het hockeytalent van HGC krijgt de voorkeur boven de ervaren Constantijn Jonker (90 interlands). Jorrit is daarmee de jongste hockeyer ooit die naar een Olympische Spelen gaat. Zelf kan hij het nog nauwelijks geloven.

Onbeschrijfelijk gevoel, ik ga naar de Olympische Spelen!! Rio here I come ���� #olympics #riohttps://t.co/wamqfLH8JC

— Jorrit (@JCROON_14) June 26, 2016

Inge Dekker
Ze maakte zaterdag haar rentree in het zwembad en bereikte gelijk de finale in de 50m vrije slag. Ook al werd ze daar achtste: voor Inge Dekker moet het een geweldig gevoel zijn geweest om überhaupt weer te kunnen zwemmen na een zware periode. Eerder dit jaar werd er bij de 30-jarige Drentse tijdens een standaard bevolkingsonderzoek namelijk nog baarmoederhalskanker geconstateerd. In maart werd ze daar succesvol aan geopereerd, waardoor ze ook al snel weer de trainingen kon oppakken. Inge heeft het geluk al zeker te zijn van deelname aan de Olympische Spelen, waar ze in ieder geval uitkomt op de 4×100 meter vrije slag. Op dat nummer zat ze in de ploeg die in 2008 goud won en in 2012 zilver.

Love to be racing again! #Settecolli2016 #RoadToRio pic.twitter.com/IIf25IAhCR

— Inge Dekker (@dekker_inge) June 26, 2016

Delen: