Word abonnee

Helden in het nieuws

‘Barcelona kan Real Madrid een harde tik uitdelen’

door: Kelly van Tilborg
21 maart 2015

Voor Barcelona en supporters van de Catalaanse club is het een mooie week. Vanavond neemt de club het op tegen Manchester City en zondag staat dé wedstrijd van het jaar op het programma: El Clásico. Helden Online sprak met Spanje-kenner Edwin Winkels.

Om de volgende ronde van de Champions League te bereiken moet de club van trainer Luis Enrique eerst zien af te rekenen met Manchester City. De uitwedstrijd werd door Barcelona met 2-1 gewonnen. Je zou dus zeggen dat de wedstrijd in het eigen Camp Nou voor Messi en co. niet al te grote problemen gaat opleveren.

'Barcelona moet profiteren van de mindere vorm van Manchester City

“Maar met het spelletje voetbal weet je het natuurlijk nooit,” zegt Winkels. “Je zag het in de wedstrijd tussen Real Madrid-Schalke 04. Iedereen verwachtte dat Real zonder problemen de volgende ronde zou halen, maar ze hadden het erg moeilijk tegen Schalke. Zulke dingen kunnen dus ook gewoon gebeuren. Manchester City heeft genoeg kwaliteiten om een wedstrijd te kantelen. We zullen in het eerste halfuur zien met welke intentie Manchester City naar Barcelona is gekomen.”

“Het geluk is dat de club op dit moment niet in de allerbeste vorm steekt, daar moet Barcelona van profiteren. Als Barcelona net zo speelt als in de eerste helft in Engeland, dan heb ik er veel vertrouwen in.” 

‘Hier in Spanje wordt er alleen maar gepraat over de wedstrijd van zondag

Naast de wedstrijd van vanavond staat er voor Barcelona deze week nog een heel belangrijke wedstrijd op het programma. Misschien wel de belangrijkste van allemaal. Zondag neemt de ploeg van Enrique het op tegen aartsrivaal Real Madrid. “Voor Barcelona is het een handicap dat ze vanavond nog een belangrijke wedstrijd spelen. Real Madrid is deze week vrij, dus die kunnen zich al helemaal focussen op zondag. Aan de andere kant: voor Real Madrid verloopt het jaar 2015 nog niet denderend. Maar je kunt het nooit zeggen, de wedstrijd El Clásico staat helemaal op zichzelf,” zegt Winkels. 

“In Spanje werd er tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Manchester City al veel gepraat over de wedstrijd van zondag,” vertelt Winkels. “Luis Enrique en Andrés Iniesta zeiden ook: ‘Ho, wacht even, er zit nog een wedstrijd tussen!’ Ik verwacht ook niet dat de spelers tijdens de wedstrijd tegen Manchester City al bezig zijn met de wedstrijd van zondag. De wedstrijd van vanavond is gewoon een belangrijke wedstrijd, Barcelona kan zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Dat is niet niks.”

‘Ik zie Barcelona als de favoriet

Barcelona gaat de wedstrijd tegen Real Madrid in met één punt voorsprong, tijdens El Clásico staat dus de koppositie op het spel. “Barcelona kan Real Madrid een harde tik uitdelen als ze weten te winnen. Het is alleen jammer dat ze Sergio Busquets missen, dat is in mijn ogen één van de belangrijkste spelers. Maar gezien de vorm van Barcelona en Messi op dit moment en het feit dat ze in eigen huis spelen, zie ik ze wel als de favoriet.”

Delen: