Word abonnee

Helden in het nieuws

Boulahrouz: ‘Ik sta open voor een terugkeer in de eredivisie’

door: Barbara Barend
1 juni 2014

Ze dromen van een glansrol op het WK, maar vallen uiteindelijk net buiten de boot. Helden volgt de thuisblijvers. De spelers die een plek in de selectie mislopen. Zo ook Khalid Boulahrouz.

“Dat ik niet bij de WK-selectie zit vind ik begrijpelijk,” zegt Khalid Boulahrouz. “Met het Deense Brøndby speel ik in een kleinere competitie en niet in een Europese topcompetitie. We hebben een heel lange winterstop achter de rug en de bondscoach heeft me niet veel aan het werk kunnen zien.”

“Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat ik er niet bij zit. Natuurlijk is dat jammer, maar ik verwijt Louis van Gaal helemaal niets. Wanneer ik nog wekelijks in de Bundesliga had gespeeld zou ik het vreemd hebben gevonden als ik niet zou zijn opgeroepen. Dan had ik het ook gezegd, maar ik ben heel reëel. Ik maak nu geen aanspraak op een WK, het zij zo.”

“De bondscoach is altijd open en eerlijk naar mij geweest. In de tijd dat ik bij Sporting Lissabon speelde hebben we contact gehad. Van Gaal zag mij toen in actie als centrale verdediger en liet weten dat wanneer ik vaker op die positie uit zou komen, ik in de gaten zou worden gehouden. Kort daarna werd ik geselecteerd voor Oranje, maar liep ik ook een blessure op. Door die blessure raakte ik buiten beeld bij Sporting en tekende ik een contract bij Brøndby.”

'Ik mis mijn moeder, mijn familie en vrienden steeds meer'

Hoewel hij nog met Brøndby in gesprek is over een mogelijk nieuwe verbintenis, sluit  Boulahrouz (32) een transfer naar Nederland niet uit. “Ik sta open voor een terugkeer in de eredivisie. Vier jaar geleden sprak ik uit dat ik dat toen nog niet zag zitten. Dat was toen mijn gevoel en daar doe je niets tegen.”

“Maar misschien was dat niet handig van me. Ik denk dat ik mezelf ermee heb gedupeerd door dat te zeggen. Ik had misschien toen al open moeten staan voor een transfer naar Nederland. Maar ik heb geen spijt. Nogmaals, toen voelde ik dat zo. Nu ben ik wat ouder, 32  jaar.  Iedereen kent mijn privésituatie. Ik kan me goed focussen en alleen zijn in het buitenland, maar ik merk dat ik steeds meer mijn moeder, mijn familie en vrienden mis.”

'Ik ga met Ibrahim Afellay naar familie in Marokko'

Voordat het WK begint, gaat Boulahrouz eerst nog op vakantie. “Ik ga met Ibrahim Afellay naar familie in Marokko. We gaan naar het dorp waar Ibi’s familie vandaan komt en waar ook familie van mij woont. We worden dan lekker vertroeteld door de families. Verder doen we niets, een beetje aan het strand liggen en relaxen.”

“Als ik terug in Nederland ben, komen mijn kinderen en ga ik gezellige dingen met hen en de familie doen. Naar het park, het strand, misschien de dierentuin. Uiteraard ga ik het WK goed volgen. Waar weet ik nog niet. Door het kijken van WK-wedstrijden ontwikkel ik mezelf. Dus de topwedstrijden ga ik zeker kijken. Natuurlijk ben ik ook Oranje-fan en gun ik die jongens het beste. Met Nigel de Jong en Robin van Persie heb ik goed contact. Dat is niet dagelijks een belletje, maar dat hoeft ook niet. Ik weet dat het goed zit.”

Lees ook:
'Van Aanholt is de enige linksback van Nederland'
Van Gaal is de logica nu echt vreemd
Van Gaal moet Feyenoord dankbaar zijn
De kinderen van de eredivisie

Delen: