Word abonnee

Helden in het nieuws

De eerste keer van Klaas-Jan Huntelaar

door: Kelly van Tilborg
8 juli 2015

Bij alles is de eerste keer het spannendst, want wat gaat er gebeuren en hoe moet het precies? Wij vragen topsporters naar hun eerste keer: van een luier verschonen, tot de eerste keer verliefd zijn. Deze week de eerste keer van voetballer Klaas-Jan Huntelaar.

De eerste keer voetballen..

“Dat was bij mijn amateurclub H&K. Ik ging altijd al met mijn vader mee, hij was trainer. Ik was zelf een jaar of vijf toen ik begon met voetballen, dat was een jaar eerder dan normaal. Mijn eerste, echte voetbalherinnering was tijdens een uitwedstrijd. Ik kwam in het veld en al mijn ooms enzovoort waren er om te kijken. Ik liep alleen maar om mezelf heen te kijken en ik wist nog helemaal niet wat ik moest doen, ik liep maar een beetje achter die bal aan. Mooi is dat.”

Je eerste wedstrijd in het betaalde voetbal..

“Dat was een uitwedstrijd met PSV tegen RBC Roosendaal. Ik mocht het laatste kwartier invallen. Ik scoorde niet, maar we wonnen die wedstrijd wel. Als ik nu terugdenk aan de voetballer Huntelaar van toen, dan zie ik mezelf echt als een lange en dunne voetballers. Dat leek zo, want ik was net zo lang als nu, alleen wel een stuk smaller. Ik was nog helemaal niet gespierd en dat shirt flapperde echt aan alle kanten. Ik was er toen ook al wel van overtuigd dat ik doelpunten kon maken, ook in die wedstrijd, maar ik miste de kans. Dat is wel jammer.”

Je eerste goal in het betaalde voetbal..

“Dat was met AGOVV tegen Top Oss. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd wel met 2-1, dat is wel jammer. Die goal zorgde wel voor een ontlading, maar het was niet zo dat ik het idee had dat ik een drempel over was na die goal.”

De eerste keer dat je een wedstrijd in het stadion zag..

“Dat was in het stadion van Go Ahead Eagles. Ik was een jaar of tien. Ik weet niet eens meer tegen wie ze speelden, maar kan me de wedstrijd nog wel goed herinneren. Ik zat op de lange zijde en een stukje verder op de tribune kreeg iemand een hartaanval. Iedereen zei toen tegen me: ‘Kijk maar daarheen’. Toen wist ik dat er iets niet klopte, al dat geroezemoes.”

De eerste keer dat je werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal..

“Dat was bij het Nederlands elftal onder de 16, ik mocht toen mee naar het EK in Israël. Dat is allemaal wel grappig gegaan. Ik was al topscoorder van de jeugd, maar speelde nog bij De Graafschap dus ik was niet echt in ‘the picture’. Er zijn toen mensen geweest die de mensen van het nationale team hebben getipt en toen is het balletje gaan rollen. Ik mocht een oefenwedstrijd meedoen tegen Noorwegen. We wonnen met 1-0 en ik scoorde. Op het EK in Israël heb ik de helft van het toernooi gespeeld en heb ik twee keer gescoord.”

De eerste keer dat je werd opgenomen in de selectie van het ‘grote’ Nederlands elftal..

“Dat was tijdens een uitwedstrijd tegen Ierland, in 2006. We wonnen toen met 4-0, ik scoorde er twee en gaf twee assists. Volgens mij is dat qua rendement mijn beste wedstrijd ooit geweest voor het Nederlands elftal. Dat was wel erg bijzonder.”

De eerste keer dat je een biertje dronk..

“Toen was ik zeven jaar. In het oosten van het land worden we gewoon in bier gedoopt, haha. Nee, grapje. Ik denk dat ik zestien jaar was, dat was de eerste keer dat ik mezelf herinnerde dat het écht bier was. Ik vond het smerig, ha. Ik vind het nu nog steeds niet erg lekker trouwens.”

De eerste keer dat je verliefd was..

“Dat was toen ik zeventien jaar was op Maddy, met wie ik nu nog steeds samen ben. Daarvoor had ik ook weleens een simpele verkering, maar dat was niet écht verliefd. Dat was meer spannend en een beetje aanrotzooien, haha.”

De eerste keer dat je een luier verschoonde..

“Die moet nog komen. Nee, natuurlijk niet. Dat was bij mijn eerste zoon. Het ging eigenlijk een beetje vanzelf.”

Delen: