Word abonnee

Helden in het nieuws

De playlist van Klaas-Jan Huntelaar

door: Kelly van Tilborg
8 augustus 2015

Sporters delen van alles via social media, zo ook playlists die ze draaien op momenten dat het erom gaat. Deze week de playlist van voetballer Klaas-Jan Huntelaar.

Draai je zelf muziek voor de wedstrijd?
“Heel af en toe als we in de bus zitten richting een wedstrijd. Maar het is bij mij geen ritueel, hoor. Ik kan ook prima zonder.”

Wie draait er bij het Nederlands elftal de muziek in de kleedkamer?
“Dat is meestal Wesley of Nigel. Die draaien echt van alles en nog wat. Van André Hazes tot hiphop en R&B tot trance. Alleen muziek van Andrieu Rieu komt niet voorbij in de kleedkamer, ha.”

Draai je zelf ook weleens muziek in de kleedkamer?
“Ja, ik heb het weleens gedaan bij een uitwedstrijd ergens, ha. Het is niet echt een dingetje hoor. Bij sommigen zit dat in het systeem, die hebben dat voorbereid. De een is ook meer georganiseerd dan de andere. Als je het dan een paar keer hebt gedaan, wordt het een soort ritueel.”

Wat voor muziek draai je zelf graag?
“Alles wat lekker klinkt. Ik vind het wel fijn als de muziek wat harder is, daar krijg ik energie van. Bijvoorbeeld muziek van Kings of Leon, maar ook muziek uit de huidige top-40 vind ik leuk.”

En als je nu in de auto zou stappen, wat voor muziek staat er dan op?
“Radio. Meestal is dat dan Radio 1, Radio 538 of 3FM.”

Ga je ook weleens naar een concert?
“Bijna nooit, daar heb ik niet zoveel tijd voor. Als ik vrij ben, dan doe ik meestal andere dingen. ’s Avonds kan het ook niet zomaar, omdat ik de dag erna weer moet trainen.”

Delen: