Word abonnee

Helden in het nieuws

Elia: ‘Ik had gerekend op een kans bij Oranje’

door: Barbara Barend
28 mei 2014

Ze dromen van een glansrol op het WK, maar vallen uiteindelijk net buiten de boot. Helden volgt de thuisblijvers. De spelers die een plek in de selectie mislopen. Zo ook Eljero Elia.

Na een telefoontje van de assistent-trainer van Oranje, Patrick Kluivert, groeide bij Eljero Elia vier weken geleden de hoop op een plekje in de selectie van Van Gaal. “Hij zei dat ik goed bezig was en deze lijn vast moest houden”, legt de vleugelaanvaller van Werder Bremen uit. “Ik stond op de radar om een plekje in de voorselectie te krijgen.”

“Kluivert kwam kijken bij de wedstrijd Bremen-Schalke. Hij zat er eigenlijk voor Klaas-Jan Huntelaar. Ik speelde die dag de sterren van de hemel, gaf een assist en scoorde nog bijna. Na dat telefoontje van Kluivert ging ik alleen nog maar beter spelen. Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn.”

'Ik heb nooit meer iets gehoord. Zo gaat het nu eenmaal'

Na die tijd bleef het namelijk stil en ontving Elia, zoals bekend, geen uitnodiging. “Ik was vrij en dacht eigenlijk wel voor het eerste trainingskamp geselecteerd te worden. Toen dat niet gebeurde, hoopte ik op de tweede selectie, toen de 'buitenlandse' spelers erbij kwamen. Maar helaas, de telefoon ging niet. En nee, daarna heb ik ook niets meer gehoord. Zo gaat het nu eenmaal.”

Elia draaide naar eigen zeggen een goed seizoen met Bremen. De aanvaller speelde 33 wedstrijden en scoorde vier keer. “De eerste seizoenshelft ging redelijk en de tweede seizoenshelft ging echt wel lekker. Ik scoorde weer en gaf assists. En nogmaals na dat telefoontje had ik toch gedacht een kans te krijgen.”

'Depay is als het broertje dat ik nooit heb gehad'

Ondanks de teleurstelling gaat Elia niet bij de pakken neerzitten en volgt hij het WK op de voet. “Natuurlijk ga ik kijken. Mijn kleine broertje doet mee. Memphis Depay, is mijn kleine broertje. Niet echt, maar zo voelt het wel. Het broertje dat ik nooit gehad heb.”

“Sinds ik zijn moeder een keer op straat tegenkwam en ze mij vroeg om Memphis een beetje in de gaten te houden, te begeleiden en positieve energie te geven, is de band ontstaan. We bellen bijna elke dag. Ik hoop echt dat hij mee mag en het goed gaat doen.”

'Ik ga eerst maar eens op vakantie'

Verdrietig thuiszitten zit er voor Elia deze dagen niet in. “Ja, ik was even goed kapot, maar dan gaat het leven door. Ik heb kinderen van 4 en 1 en de derde komt er over twee maanden aan. Reken maar dat ik een goede vader voor ze ben.”

“Daarnaast heb ik deze week mijn eigen voetbalwinkel, www.footballtemple.com, in Amsterdam geopend. En ik heb samen met Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel een kledinglijn, balr.com.”

“Wat voetbal betreft hoop ik me snel weer in de kijker te spelen voor Oranje. Ik meld me bij Bremen, maar maak er geen geheim van dat ik graag weer Europees voetbal speel. Dus wie weet wat er nog gaat gebeuren. Ik ga eerst maar eens een weekje met de familie op vakantie naar Ibiza.”

Lees ook:
Heitinga: 'Ik kan een meerwaarde zijn voor Oranje'
Fitte Fer droomt van WK

Delen: