Helden in het nieuws

Eredivisiespelers: wie kwamen er in actie voor hun land?

door: Kelly van Tilborg
29 maart 2015

Veel spelers uit de Eredivisie kwamen de afgelopen dagen in actie voor hun land. Ze speelden een vriendschappelijk duel of een wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks. Helden Online maakte een overzicht van de opvallendste Eredivisiespelers die in actie kwamen voor hun land.

EK-kwalificatiereeks

1. IJsland – Kolbeinn Sigthórsson (Ajax)
Door de 3-0 overwinning op Kazachstan hebben de IJslanders uitstekende papieren om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het EK. Door het puntenverlies van Tsjechie staan de IJslanders nu op één punt van Tsjechie. Ajax-aanvaller Kolbeinn Sigthórsson speelde 70 minuten voor IJsland.

Tekst gaat verder onder de foto

2. Tsjechië – Tomás Necid (PEC Zwolle)
In de EK-kwalificatiereeks heeft Tsjechië onverwacht punten laten liggen tegen Letland. In Praag kwamen de Tsjechen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ondanks het puntenverlies staan de Tsjechen nog wel bovenaan in groep A. Necid kwam in de tweede helft in het veld voor Tsjechië.

3. Finland – Niklas Moisander (Ajax)
In de strijd om kwalificatie voor het EK heeft Finland met 2-1 verloren van Noord-Ierland. Niklas Moisander begon in de basis bij de Finnen. Door het verlies blijft Finland steken op een vierde plaats in groep F. Noord-Ierland staat op de tweede plaats en is dus op koers voor het EK.

Vanavond neemt Arek Milik het met Polen nog op tegen Ierland en speelt Nemanja Gudelj met Servië tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo.

Vriendschappelijk

1. Denemarken – Nicolai Boilesen (Ajax), Lasse Schöne (Ajax), Simon Poulsen (AZ)
Denemarken zorgde woensdag voor een groot spektakel in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen door de Denen, waar Nicolai Boilesen in de basis startte. Hij werd in de tweede helft vervangen door AZ’er Simon Poulsen. Schöne werd in het veld gebracht bij een 1-2 achterstand.

5. Curaçao – Patrick Kluivert
Kluivert heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Curaçao gewonnen. Montserrat werd met 2-1 verslagen. Voor Curacao scoorden Papito Merencia (ADO Den Haag) en Felitciano Zschusschen (NAC Breda). In het totaal zitten er acht spelers uit de Eredivsie in de selectie van Curaçao: Cuco Martina, Darryl Lachman (FC Twente), Guyon Fernandez, Felitciano Zschusschen (NAC Breda), Charlton Vincento (Willem ll), Rihairo Meulens (FC Dordrecht), Vidarrell Papito Merencia (ADO Den Haag) en Zeus de la Paz (PSV).

6. Marokko – Zakaria Labyad (Vitesse), Karim El Ahmadi (Feyenoord)
In een vriendschappelijk duel tegen Uruguay ging Marokko met 1-0 onderuit. Zakaria Labyad en Karim El Ahmadi begonnen in de basis en werden 25 minuten voor tijd gewisseld. Sofyan Amrabat (FC Utrecht) en Rochdi Achenteh (Vitesse) bleven op de bank.